Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetățenii din China sunt așteptați la vot! Duminică au loc alegeri districtuale în Hong Kong

vot alegeri sondaj

Cetățenii din Hong Kong sunt așteptați duminică la urne, în cadrul celor mai tensionate alegeri districtuale de la revenirea teritoriului sub administrarea Chinei, în 1997, informează site-ul agenției de presă DPA.

Peste 1.100 de persoane candidează pentru cele 452 de locuri din consiliile districtuale din acest teritoriu. Cu toate că poziția de consilier districtual nu este una de importanță majoră, aceste alegeri sunt considerate a fi echivalente cu un referendum privind măsurile actualei conduceri politice de la Hong Kong, pe fondul protestelor care au loc de șase luni în acest teritoriu.

Campania electorală a fost marcată de o serie de incidente, cel mai notabil fiind acela că activistului pro-democrație Joshua Wong i-a fost interzis să candideze deoarece acesta este în favoarea independenței față de China.

Citește și: Un general ucrainean atenționează: 'Rusia are nevoie de Crimeea pentru a domina în Marea Mediterană'

De asemenea, mai mulți actuali consilieri și candidați pro-democrație au fost atacați de persoane necunoscute, în timp ce Junius Ho, un politician pro-Beijing, a fost rănit ușor cu un cuțit.

Înaintea scrutinului, autoritățile au ordonat polițiștilor să patruleze în apropierea secțiilor de votare, cu toate că situația din Hong Kong a fost relativ calmă în ultimele zile.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu șase luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.