Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetățenii lor văd 192 de țări numai cu pașaportul - Acestea sunt țările cu cea mai mare libertate de mișcare

pasaport-biometric

Cetățenii acestor trei țări pot călători aproape oriunde doresc numai cu pașaportul. Libertatea de mișcare de care se bucură e una extrem de mare, conform unui top realizat recent.

Cetățenii din Japonia, Singapore și Coreea de Sud au cele mai bune pașapoarte din lume care le permit să călătorească în cel puțin 192 de țări, potrivit unui top realizat de Henley & Partners, o firmă de consultanță cu sediul la Londra.

Persoanele care dețin pașapoarte din Japonia, Singapore și Coreea de Sud au ce mai mare libertate de călătorie la nivel mondial, potrivit CNN. Ultimul top plasează Japonia pe primul loc în condițiile în care japonezii au acces fără viză sau cu viză la cerere la un număr record de 193 de destinații din întreaga lume. Pe locul doi se află la egalitate Singapore și Coreea de Sud cu 192 de destinații.

În clasament urmează numeroase țări europene. Germania și Spania sunt la egalitate cu 190 de destinații, urmate de Finlanda, Italia, Luxemburg cu 189 de destinații. Apoi, Austria, Danemarca, Țările de Jos și Suedia sunt la egalitate pe locul cinci, în timp ce Franța, Irlanda, Portugalia și Regatul Unit se află pe locul șase.

Noua Zeelandă și Statele Unite își fac apariția pe locul șapte, alături de Belgia, Norvegia și Elveția. Pe locurile opt, nouă și zece sunt Australia, Canada, Cehia, Grecia și Malta (185 destinații), Ungaria (183 destinații) și Lituania, Polonia și Slovacia (182 destinații)

La polul opus sunt Afganistan, Irak și Siria. Cel mai prost stau cetățenii afgani care pot avea acces fără viză în doar 27 de țări. Clasamentul nu a luat în calcul restricțiile care îi vizează pe ruși. Pașaportul rusesc se află pe locul 50 cu 119 destinații, deși rușilor nu li se permite accesul în multe țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.