Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cetăţenii şi societatea civilă pot trimite recomandări pentru programul de activitate al Curţii de Conturi

curteadeconturi.ro
curtea de conturi

Curtea de Conturi a României oferă cetăţenilor şi societăţii civile oportunitatea de a contribui la pregătirea Programului de activitate al instituţiei pentru anul 2022, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

Astfel, în perioada 8 - 30 noiembrie 2021, cei interesaţi de auditul public extern realizat de Curtea de Conturi asupra modului de gestionare a resurselor publice pot trimite recomandări de teme pe adresa de e-mail dedicată acestei acţiuni: propuneri.program2022@rcc.ro.

Propunerile vor fi analizate de structurile de specialitate ale instituţiei supreme de audit, urmând ca aspectele relevante aflate în sfera lor de competenţă să fie incluse în program.

Prin acest demers, Curtea de Conturi doreşte să obţină o viziune de ansamblu asupra nevoilor publicului larg, mai ales în ceea ce priveşte auditul performanţei în diferitele domenii de activitate.

"Instituţia supremă de audit din România mizează pe suportul cetăţenilor şi al societăţii civile în consolidarea activităţii sale de audit. Doar printr-un dialog constant cu toate părţile interesate putem să creştem relevanţa misiunilor Curţii", a transmis Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi.

Instituţia supremă de audit din România reafirmă angajamentul privind consolidarea responsabilităţii, a transparenţei instituţionale în relaţia cu cetăţenii şi a integrităţii entităţilor publice. Aceste principii sunt însuşite prin standardele ISSAI 12 şi ISSAI 20 emise de către Organizaţia Internaţională a Instituţiilor Supreme de Audit (INTOSAI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.