Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceva ce nu a mai văzut nimeni! Australia va crea un parc marin de dimensiunea Spaniei

parc distractii

Australia preconizează înfiinţarea unui parc marin de dimensiunea Spaniei în jurul unor insule izolate din regiunea sud-estică, a anunţat duminică guvernul, potrivit AFP, informează Agerpres.

Proiectul ambiţios presupune triplarea suprafeţei parcului marin din insula Macquarie, iar suprafaţa totală a zonei protejate ar ajunge la 475.465 de kilometri pătraţi.

Aceste măsuri de protecţie înseamnă că zona va fi ''complet închisă pentru pescuit, exploatare minieră şi alte activităţi extractive'', potrivit ministrului australian al Mediului, Tanya Plibersek.

Cu toate acestea, operaţiunile de pescuit existente, care vizează codul patagonez (o specie carnivoră), ar putea continua.

Insula Macquarie se află la mijlocul distanţei dintre Australia şi Antarctica şi este habitatul pinguinilor regali şi al focilor cu blană, găzduind de asemenea şi un centru ştiinţific subantarctic.

''Insula Macquarie este un loc excepţional. Este o minune pentru faună şi floră, un loc de reproducere esenţial pentru milioane de păsări acvatice, foci şi pinguini'', a mai precizat Tanya Plibersek.

Iniţiativa este susţinută de ecologişti, care se tem că zona ar putea deveni ţinta exploatărilor miniere pe fundul mării şi a pescuitului comercial nesustenabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.