Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cezar Irimia: Sunt sistate toate inițierile de tratament pentru contractele cost-volum

medicamente

Președintele Alianței Pacienților Cronici din România (APCR), Cezar Irimia, a declarat joi că începutul tratamentului pentru cazurile nou diagnosticate care necesită medicamente achiziționate pe baza contractelor cost-volum este, în prezent, sistat din cauză că CNAS și Ministerul Sănătății nu au negociat din timp pentru acestea.

"Sunt sistate inițierile (n.r. — cazurile nou depistate care necesită tratament) pentru pacienții care necesită tratamente cu medicamente care au fost negociate cost-volum, deoarece nu s-a renegociat la timp aceste contracte pe moleculele respective, pacienții sunt puși pe o listă de așteptare. Este mult o zi pentru pacienți să aștepte tratamentul, dar luni de zile până când vor fi renegociate aceste tratamente pe criteriul cost-volum. Este o scăpare și o greșeală a CNAS și a ministerului, care nu au căutat să existe continuitate a acestor aprobări", a explicat Irimia într-o conferință de presă.

Citește și: Vlad Voiculescu: 'Guvernul a adoptat o OUG care prevede eliminarea politicii de partid din spitale'

El a precizat însă că tratamentele începute vor fi continuate fără restricții.

"Norocul este că acele tratamente începute vor fi continuate fără niciun fel de restricții cu fondurile alocate contractelor deja încheiate anterior. Toți pacienții care au fost inițiați în aceste tratamente pe contracte cost-volum au acces în continuare la medicație. Doar inițierile sunt sistate. Din păcate, se întâmplă acest lucru și pacienții cu nevoi de tratamente pe contracte cost-volum nu vor primi medicație decât după ce se vor încheia aceste contracte. Ceea ce am înțeles, vor fi de durată, câteva luni, două-trei luni, timp în care pacienților li se va agrava boala și chiar unii nu o să mai apuce să facă aceste tratamente", a arătat președintele APCR.

Printre tratamentele "sistate" pe contracte cost-volum, potrivit acestuia, se numără și cele pentru unele afecțiuni oncologice și neurologice, anunță Agerpres.

Alianța Pacienților Cronici din România a lansat, joi, proiectul "Programul de guvernare al pacienților" și a prezentat evaluarea proiectului "Inteligența în sănătate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.