Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cezar Preda face presiuni asupra lui Cioloș să-l destituie pe prefectul de Dâmbovița

Cezar Preda

Deputatul PNL Cezar Preda i-a adresat vineri o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş în care îi solicită destituirea prefectului de Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, pe motiv că acesta a făcut presiuni şi l-a ameninţat pe primarul din comuna Ulmi Bogdan Tiţa.

"În urma validării unui viceprimar în comuna Ulmi - judeţul Dâmboviţa, prin hotărâre de Consiliu Local în data de 24 august, primarul comunei Ulmi, Bogdan Tiţa, deşi a respectat toate obligaţiile legale care îi revin, a fost supus unor presiuni şi ameninţări politice din partea reprezentantului Guvernului pe care îl conduceţi. Domnul prefect Antonel Jîjîie, la comanda vicepreşedintelui PSD Alexandru Oprea, l-a chemat la raport pe primarul Bogdan Tiţa. În biroul prefectului, primarul din Ulmi a fost supus la presiuni, ameninţări şi intimidări exercitate de Antonel Jîjîie şi doi vicepreşedinţi ai PSD, în frunte cu Alexandru Oprea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Primarul PNL a fost ţinta unui complot PSD - prefect, prin care s-a încercat o revenire asupra unei hotărâri de CL", susţine, în scrisoare, Cezar Preda, liderul filialei PNL Dâmboviţa.

Citește și: Vești bune pentru diaspora din partea lui Dragnea înainte de alegerile parlamentare

El consideră că "este inadmisibil ca un reprezentant al Guvernului să fie folosit de PSD pe post de muniţie în lupta politică".

"Un prefect este reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu reprezentantul unui partid politic învestit cu puterea de a şantaja sau de a face presiuni asupra unor aleşi locali, atunci când hotărârile luate în mod legal contravin intereselor de partid", adaugă deputatul liberal.

Cezar Preda susţine, totodată, că prefectul de Dâmboviţa "abuzează de autoritatea legală pe care i-o conferă funcţia deţinută pentru a avantaja un partid politic, în speţă Partidul Social Democrat, având în vedere că presiunile pe care le-a exercitat asupra primarului comunei Ulmi au venit ca directivă, pe linie de partid, din partea PSD".

"În virtutea depolitizării administraţiei publice pe care o susţineţi şi aplicaţi, vă adresez solicitarea de a analiza cu celeritate situaţia mai sus expusă şi de a proceda, în conformitate cu prevederile legale şi cu principiile pe care le promovaţi, la sancţionarea atitudinii politice abuzive pe care a manifestat-o prefectul judeţului Dâmboviţa. În acest sens, vă solicit destituirea domnului Antonel Jîjîie din funcţia de prefect, întrucât este inadmisibil ca Instituţia Prefectului să fie folosită politic, ca instrument de intimidare a aleşilor locali", spune Preda.

El menţionează că, având în vedere gravitatea acestor fapte, primarul PNL Bogdan Tiţa va depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva prefectului judeţului Dâmboviţa, la baza plângerii penale existând înregistrări care să probeze cele reclamate.

"Sancţionarea unor astfel de derapaje este absolut necesară atât pentru a limita şi a preveni eventuale abuzuri, dar şi pentru a păstra imaginea Guvernului departe de luptele politice şi de ingerinţele unor şefi de partid", mai spune Cezar Preda, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.