Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR a cumpărat CEL MAI SCUMP tren din istoria sa: Se conduce singur / FOTO

capital.ro
cfr tren milioane

CFR Infrastructura a cumparat unul din cele mai scumpe trenuri din istoria sa. Practic se conduce singur şi, în funcţie de configurări, poate costa 9 milioane de euro. Trenul prinde 160 de km pe oră, dar nu are unde să atingă această viteză pe infrastructura din România.

Garnitura va fi folosită la testarea liniilor proaspăt reabilitate. Astfel că ar putea rula cu maximum 160 de kilometri pe oră, în condițiile în care viteza comercială în România este de 45 de kilometri pe oră.

Trenul produs în Franța nu va fi folosit deocamdată la transportul călătorilor, ci va fi utilizat la testarea liniilor de cale ferată.

Cu tot cu echipament ajunge la un preț record pentru țara noastră-9 milioane de euro. Pentru comparație, ultimul tren cumpărat de CFR Călători în 2006, așa-numită săgeată albastră, a costat 2 milioane de euro.  Potrivit capital.ro, producătorul francez susține că prețul trenului sau este corect.

Citește și: VIDEO Ponta: Chiar vreți să îl vedeți pe Tony Blair la DNA Ploiești

"Ne-am obișnuit mult prea mult în România să ne gândim la prețul achiziției unor echipamente. Un astfel de tren este conceput să funcționeze minimum 30 de ani. Fără operațiuni de reparații capitale și de upgrade", a declarat Gabriel Stânciu, reprezentantul producătorului în România.

Trenul Coradia Polyvalent se conduce practic singur. Este plin de senzori care anunța în timp real orice defecțiune apărută. Și viteză este spectaculoasă. Poate atinge 200 de kilometri pe oră, iar fratele sau mai mare a ajuns în Franța la peste 500 de kilometri pe oră.

În România ar urmă să circule cu maximum 160 de kilometri pe oră, dar numai pe calea ferată reabilitată.

sursa foto: capital.ro

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.