Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR a lansat licitaţia pentru modernizarea tronsonului Caransebeş-Lugoj-Timişoara, în valoare de peste 600 milioane de euro

Agerpres
cale ferata sine

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare a linie CF Caransebeş - Lugoj - Timişoara, valoarea estimată a contractelor fiind de peste 3,18 miliarde de lei.

"Încă o veste bună pentru domeniul feroviar: azi au fost scoase la licitaţie pentru proiectare şi execuţie lotul 1 (Caransebeş-Lugoj, cu o lungime de 39,5 km) şi lotul 2 (Lugoj - Timişoara Est, lung de 53,9 km). La finalizarea lucrărilor, timpul de parcurs dintre Caransebeş şi Timişoara va fi de sub o oră pentru trenurile de călători, viteza maximă fiind de până la 160 de km/h", a anunţat marţi, pe Facebook, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Potrivit unui comunicat al CFRA SA , valoarea financiară totală estimată a contractelor este de 3,18 miliarde de lei, fără TVA, din care 1,437 miliarde de lei, pentru secţiunea Caransebeş - Lugoj (lotul 1), respectiv 1,742 miliarde de lei pentru secţiunea Lugoj - Timişoara Est (lotul 2), sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, Programe din Fondul de Coeziune (FC), conform agerpres.

Proiectul de modernizare pe cele două subsecţiuni Caransebeş - Lugoj (Lot 1) şi Lugoj - Timişoara Est (Lot 2) cuprinde lucrări complexe de infrastructură şi suprastructură feroviară (terasamente, linii, staţii C.F, consolidarea lucrărilor de artă, lucrări de instalaţii, energoalimentare, telecomunicaţii) şi de protecţia mediului.

Ministrul Transporturilor a menţionat pe reţeaua de socializare ce cuprinde în mare proiectul de modernizare. Astfel, pe tronsonul 1 vor fi construiţi 24 de km de linii noi, se vor reabilita 12 poduri şi 49 de podeţe, va fi construit un pasaj denivelat, se vor implementa 4 instalaţii de centralizare electronică, se reabilitează clădirile pentru călători din Caransebeş, Zăgujeni şi Găvojdia, iar cea din Căvăran se va reconstrui. De asemenea, va fi ridicată încă o clădire nouă în gara din Caransebeş, pentru mentenanţa şi revizia trenurilor.

Pe tronsonul 2 vor exista 20 de km de linii noi, 14 poduri şi 40 de podeţe vor fi reabilitate şi se va construi un pasaj denivelat. Totodată, pe acest tronson vor fi implementate 5 instalaţii de centralizare electronică şi se vor reconstrui sau reabilita clădirile gărilor din staţiile Lugoj, Belinţ, Topolovăţ, Recaş şi Remetea Mare.

Potrivit CFR SA, prin modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe cele două secţiuni se vor asigura condiţii tehnice pentru circulaţia cu viteza de 160 km/h pentru trenurile de călători şi de 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi de siguranţă a traficului feroviar.

Durata de implementare a contractului este de 102 luni, din care 6 luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuţia lucrărilor, iar perioada de garanţie a obiectivului este de 60 de luni.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26 iulie 2021, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15:00.

Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă, conţinând informaţii asupra modului de desfăşurare a procedurii, precum şi documentaţia de atribuire, sunt disponibile în Sistem Electronic de achizitii publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Lucrările fac parte din obiectivul "Modernizarea liniei CF Caransebeş - Timişoara - Arad".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.