Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR Călători: 6% dintre cele 1.200 de trenuri care circulă zilnic în România, anulate din cauza vremii

www.cetateanul.net
tren, CFR, zăpadă

Aproximativ 6% dintre cele 1.200 de trenuri care circulă zilnic în România sunt anulate, marţi, din cauza condiţiilor meteorologice, dar nu sunt linii închise sau trenuri blocate, au anunţat reprezentanţii CFR Călători. Mai multe trenuri care ar fi trebuit să ajungă marţi dimineaţă în Gara de Nord din Capitală au întârzieri de până la 145 de minute.

Potrivit Companiei, circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă.

”La această oră nu sunt linii închise sau trenuri blocate. Comandamentele de iarnă ale CFR Infrastructură şi CFR Călători sunt operaţionale pentru următoarea perioadă”, anunţă CR Călători.

În zona de sud a ţării - Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Constanţa - aflată sub incidenţa codului portocaliu de viscol şi temperaturi scăzute se desfăşoară operaţiuni cu utilaje de intervenţie, drezine pantograf şi pluguri de zăpadă. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă.

CFR Călători anunţă că se menţine măsura de anulare a unor trenuri pentru eliberarea liniilor în vederea facilitării intervenţiilor cu utilaje şi evitarea unor situaţii nedorite pentru pasageri, anunță News.ro.

Sunt anulate aproximativ 6% din cele 1.200 de trenuri CFR Călători care circulă zilnic în România. Traficul de călători va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulaţie, acolo unde există această posibilitate.

LISTA trenurilor anulate.

De asemenea, opt trenuri care ar fi trebuit să ajungă, marţi dimineaţă, în Gara de Nord din Bucureşti din Giurgiu, Constanţa, Ploieşti, Maneciu, Braşov, Timişoara şi Mărăşeşti au întârzieri între 10 şi 145 de minute. Alte trei trenuri care ar fi trebuit să plece din Bucureşti spre Braşov, Galaţi şi Ploieşti au întârzieri între 10 şi 30 de minute.

”În funcţie de evoluţia vremii şi a temperaturilor foarte scăzute ce au implicaţii asupra infrastructurii feroviare şi asupra funcţionalităţii materialului rulant, pot să apară şi alte modificări în programul de circulaţie a trenurilor de pasageri”, mai anunţă CFR Călători.

Acolo unde va fi necesar, Compania anunţă că pasagerii vor primi ceai cald, cafea, sandvisuri, în funcţie de posibilităţile din teren.

Capitala şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării se află marţi, pentru a doua zi consecutiv, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. De asemenea, sunt în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din ţară.

Meteorologii iau în calcul posibilitatea extinderii atenţionărilor de ger pentru toată ţara, până în 2 martie, având în vedere că valul de frig se va menţine, iar temperaturile vor coborî până la -22 de grade Celsius joi dimineaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.