Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR Călători anunță investiții de 2 miliarde de lei pentru modernizarea unor locomotive și vagoane

ziarul national
tren cfr

CFR Călători anunță investiții de 2 miliarde de lei pentru modernizarea unor locomotive și vagoane

CFR Călători a anunțat marți semnarea contractului de finanțare care prevede, printre altele, modernizarea a 55 de locomotive electrice și a 139 de vagoane, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei, contractul a fost încheiat între Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători și Ministerul Transporturilor, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă modernizarea a 55 de locomotive electrice destinate remorcării trenurilor de călători, conversia a 20 locomotive diesel hidraulice de manevră în locomotive electrice cu acumulatori și modernizarea a 139 vagoane de călători, ce va avea ca efect atât sporirea mobilității în jurul marilor centre socio-economice ale țării și creșterea calității serviciilor cât și realizarea unor conexiuni rapide între unitățile administrativ teritoriale importante ale țării.

Compania se așteaptă ca în urma implementării proiectului să se înregistreze economii de timp de călătorie pentru public, să se reducă costurile de operare, a celor de întreținere, reducerea numărului de accidente rutiere rezultate în urma transportului de persoane, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Valoarea totală a proiectului de investiții, inclusiv TVA, este de 2.074.920.554,86 lei.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii, după cum urmează: Sprijin din partea Uniunii – Împrumut/grant –590.268.000,00; Contribuție publică națională –1. 153.362.727,86 lei; Valoare TVA – 331.289.827,00 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.