Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR caracterizează drept nereale informațiile legate de achiziția a șapte automotoare de la Electroputere Pașcani

cfr

CFR caracterizează drept nereale informațiile legate de achiziția a șapte automotoare de la Electroputere Pașcani, susținând, într-un comunicat, că nu există o asemena achiziție, potrivit Mediafax.

Compania invocă, în comunicat, datele prezentate de moderatoarea emisiunii Legile Puterii, difuzată luni la postul de televiziune Realitatea Plus, care a vorbit de achiziția în sumă de 33 milioane de euro, pentru 7 automotoare, de la Electroputere Pașcani, „fără să treacă această decizie prin Autoritatea de Reformă Feroviară din cadrul Ministerului Transporturilor. Adică, o decizie de achiziție pe lângă lege.”

Alexandru Cumpănașu îi îndeamnă pe susținători la calm: 'Dragi cumpănași, deocamdată nu am ce să reproșez DNA'

„CFR Călători informează opinia plublică despre faptul că nu există o asemenea achiziție. Practic, doamna moderatoare Denise Rifai, fără o documentare temeinică a prezentat date nereale legate despre o achiziție care nu există. CFR Călători nu are comentarii suplimentare față de această informație nereală. De asemenea, CFR Călători s-a adresat Consiliului Naţional al Audiovizualului cu o sesizare în această speță, în sensul că doamna moderatoare a transmis în spațiul public informații inexistente care au prejudiciat în mod evident activitatea și imaginea CFR Călători”.

CFR Călători nu se referă însă la faptul că ministrul Transporturilor, Lucian Bode, invitat în emisiune, a vorbit de faptul că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anchetează respectiva achiziție, pentru șapte automotoare.

„Eu vă spun aşa: 126 de milioane de lei, bani pe care compania CFR Călători i-a primit din subvenţie, în loc să îşi plătească datoria către CFR Infrastructură, s-au gândit ei, în înţelepciunea lor, să achiziţioneze cele şapte automotoare. Eu cred că nu s-au gândit bine. (...) Achiziţia nu merge mai departe. Spun foarte clar că nu, pentru că acolo este şi un dosar deschis la DNA, unul dintre cei care au decis acolo s-a detonat, s-a dus şi s-a autodenunţat, înţeleg, aşa că lucrurile sunt destul de clare”, a declarat Lucian Bode, luni seară, la Realitatea Plus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.