Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR Cluj salvează situația echipelor românesti: Este din nou singura echipă calificată în primăvara europeană

Facebook
cfr cluj supercupa romaniei

Campioana CFR Cluj a ajuns în primăvara europeană, fiind din nou singura echipă din România care reuşeşte acest lucru, din cele patru avute la startul sezonului 2022/2023, anunță news.ro.

La startul sezonului european, România a avut patru formaţii: CFR Cluj în preliminariile Ligii Campionilor, alături de FCSB, Universitatea Craiova şi Sepsi OSK în preliminariile Conference League.

CFR Cluj a fost eliminată în cea mai importantă competiţie europeană în turul 1 preliminar, de armenii de la Piunik Erevan, după 0-0 şi 2-3.

Echipa din Gruia a fost plasată apoi în al doilea tur preliminar al Conference League, unde a trecut cu 4-1 la general, de Inter Escaldes. În turul al treilea, jucătorii lui Dan Petrescu au eliminat pe Şahtior Soligorsk, scor general 1-0, iar în play-off au trecut de Maribor, tot cu 1-0 la general.

CFR Cluj a picat în grupa G a Conference League, alături de Sivasspor, Slavia Praga şi Ballkani. La finalul celor şase meciuri disputate în grupe, CFR a încheiat pe locul 2, cu 10 puncte, unul mai puţin decât câştigătoarea Sivasspor.

Dintre celelalte participante în cupele europene, prima care a părăsit competiţia a fost formaţia din Covasna, care a fost eliminată de suedezii de la Djurgarden, scor 6-2 la general, în turul al treilea preliminar.

A urmat Universitatea Craiova, care a ratat calificarea în grupe după loviturile de departajare, în faţa israelienilor de la Hapoel Beer Sheva, în play-off.

FCSB a reuşit să ajungă în grupele Conference League, unde a fost repartizată alături de West Ham, Anderlecht şi Silkeborg. Jucătorii FCSB-ului au încheiat grupa B pe ultimul loc, cu doar 2 puncte, în contextul în care West Ham, câştigătoarea grupei, a acumulat 18 puncte.

Aşadar, pentru prima oară după trei ani, România va avea o echipă în primăvara europeană, tot campioana CFR Cluj, care va evolua în play-off-ul pentru optimile Conference League cu Lazio, la 16 şi 23 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.