Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CFR Marfă, acord pe patru ani cu CET Govora pentru transportul de cărbune

CFR Marfa

Compania de stat CFR Marfă, cel mai mare transportator feroviar de marfă, a anunţat luni semnarea acord cadru, pe patru ani, cu producătorul de energie termică şi electrică CET Govora. Acordul a fost semnat în 1 noiembrie pentru transportul a nouă milioane de tone de cărbune.

”Transportul a fost câstigat in urma unei licitaţii deschise organizată în 6 octombrie 2017, la care au participat şi alti operatori de transport feroviar de marfă”, se arată în comunicat. În primele nouă luni ale acestui an, CFR Marfă şi-a crescut volumul de mărfuri transportate cu 14,4% faţă de primele nouă luni ale acestui trecut şi a înregistrat cresterea cu 10% a veniturilor din transport, reuşind să diminueze pierderile cu 20,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, potrivit companiei.

În primele şase luni, compania a avut o cotă de piaţă de 49,5%. Anul trecut, CFR Marfa a livrat circa 83% din cărbunele transportat pe calea ferată. Compania estimează pierderi de 137,2 milioane lei în acest an, la venituri totale de 823,3 milioane lei, arată proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pentru acest an, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.