Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiția a decis - CFR Marfă, obligată să îl repună pe Dumitru Anchidin director al Sucursalei Iași

ziarul de Iași
Dumitru Anchidin

Tribunalul Iași a pronunțat miercuri o hotărâre prin care obligă compania să îl repună în funcția de director Sucursală, concomitent cu plata drepturilor salariale de la data revocării, până la data punerii deciziei în aplicare efectivă, relatează clubferoviar.ro

„Admite contestaţia formulată de contestatorul Anchidin Dumitru cu domiciliul procedural ales la Cabinet Avocat (…) în contradictoriu cu intimata Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” SA. Anulează decizia nr. 1483/29.07.2020, emisă de intimată. Obligă intimata la reintegrarea contestatorului în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei nr. 1483/29.07.2020, respectiv cea de director al Sucursalei Moldova din cadrul SNTFM „CFR Marfă” SA, denumită în prezent „manager al Centrului Zonal de Marfă Iaşi”. Obligă intimata să plătească contestatorului o despăgubire egală cu drepturile salariale aferente funcţiei din care a fost revocat, începând cu data de 01.08.2020 şi până la reintegrarea efectivă. Obligă intimata să plătească contestatorului suma de 2000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu avocat). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare ce se va depune la Tribunalul Iaşi. Pronunţată astăzi, 17.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  2513/2021  17.11.2021”, se arată pe situl Tribunalului Iași.

Această hotărâre a Tribunalului Iași de la fond este un al doilea dosar prin care s-a contestat revocarea din funcția de director de Sucursală. Săptămâna trecută s-a judecat în favoarea lui Anchidin un alt dosar în care s-a contestat desfacerea contractului de muncă.

Prin hotărârea de miercuri, CFR Marfă este obligată să îl reintegreze pe funcția avută la data revocării, şi anume de director de Sucursală.

Imediat Anchidin Dumitru a fost felicitat de colegii din filiala PSD Iași:

”Felicitări colegului nostru, Dumitru Anchidin, care ne-a demonstrat că îl poți învinge nu doar pe Cătălin Drulă, un ministru USR incompetent, ci un întreg sistem.

Singurul director din țară care a avut curajul să arate că direcția CFR Marfă e greșită a avut câștig de cauză în instanță, fiind un exemplu pentru Iași și întreaga țară.

Suntem mândri să ne fii coleg în echipa noastră social-democrată!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Marius Ostaficiu, președintele organizației municipale PSD Iași.

Anchidin: Sunt singurul director din țară care a avut curajul să arate că direcția CFR Marfă e greșită

„Prin toate aceste hotărâri judecătorești este dovedită a treia oară că, împotriva mea s-au produs abuzuri în serviciu repetate, din partea ultimelor două conduceri ale CFR Marfă”, spune Anchidin punând sub semnul întrebării profesionalismul managementului companiei. „În același timp, sunt dovedite ilegalităţile făcute la adresa mea. Toate aceste abuzuri și ilegalități la adresa mea s-au produs numai pentru faptul că am fost singurul director din țară care a avut curajul să arate că direcția în care este condusă CFR Marfă este greșită şi m-am opus cu argumente distrugerii CFR Marfă. Distrugere care, în opinia mea, a fost dirijată de către fostul ministru Drulă (…) Deși am oferit soluții concrete pentru salvarea CFR Marfă, confirmate şi de alți specialiști din sistemul feroviar, acestea au fost ignorate în totalitate”, afirmă el.

Anchidin critică prestațiile actualului director Frăsinoi și îl numește „cel mai slab fost director general din istoria CFR Marfă”. În mandatul de director general din 2010 al lui Frasinoi, s-a înregistrat cea mai mare pierdere de la înființarea CFR Marfă, și anume de peste 535 de milioane de lei, la o cifră de afaceri de peste 999 milioane lei. Pierderea a fost de peste 50% din valoarea cifrei de afaceri şi asta în condiţiile în care au fost disponibilizați la începutul anului 2010 un număr uriaș de salariați, și anume 5179. Toți aceștia au beneficiat de ordonanță de guvern şi doar două salarii compensatorii au fost asigurate din bugetul companiei.

Mihai Frăsinoi a reușit să înregistreze cel mai mare dezastru la CFR Marfă. Nu există o altă situație similară (…) Având aceste „performanțe notabile”, fostul ministru Drulă îl readuce pe Frăsinoi în fruntea CFR Marfă. Cu ce scop și cu ce misiune a fost readus Frăsinoi la CFR Marfă?! Desigur, pentru misiunea de gropar al CFR Marfă. A fost și este persoana cea mai potrivită. Vor răspunde cândva toți cei implicați în distrugerea acestei companii?”, întreabă el retoric.

Sfatul lui Anchidin: Cei nedreptățiți să se adreseze instanțelor

El îi sfătuiește pe toți cei care sunt sau vor ajunge în situații similare, angajați în companiile de stat și nu numai, să aibă încredere în justiție, sa conteste în justiție aceste abuzuri, urmate de plângere penală, pentru a scăpa în acest fel de astfel de „nemernici aflați vremelnic în functii de conducere, care nu au alt scop sau, mai bine spus, sunt promovați pentru scopul de a distruge tot ce a mai rămas functional în economia românească”.

Articol preluat de pe www.clubferoviar.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.