Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CGMB: Proedus va organiza un program de bugetare participativă pentru tineret

captura Digi 24
CGMB

Proedus va organiza un program de bugetare participativă pentru tineret, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de vineri.

Proiectul de act normativ aprobă Regulamentul programului, care prevede că bugetul total al apelului de proiecte, pentru anul 2022, este de 900.000 lei, la care se adaugă 100.000 de lei pentru diversele cheltuieli în ceea ce priveşte vizibilitatea, organizarea şi derularea apelului.

Sunt eligibile proiectele depuse de organizaţii neguvernamentale (echipa de implementare fiind formată din tineri cu vârste între 14 şi 35 de ani) sau de către grupuri informale de tineri (cu cel puţin trei tineri cu vârste între 14 şi 35 de ani) care vizează şi au ca beneficiari direcţi tinerii bucureşteni, potrivit Agerpres.ro.

Proiectul defineşte tânărul bucureştean drept orice persoană cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 ani, care are domiciliul în Bucureşti, este înmatriculat la o unitate de învăţământ din Capitală sau are angajatorul înregistrat pe raza Municipiului.

Tematica eligibilă pentru acest apel de proiecte vizează următoarele direcţii majore: Ecosistem de tineret - îmbunătăţirea/extinderea ecosistemului de tineret din Bucureşti; Comunitate - înfiinţarea/întărirea de comunităţi de tineri, Recuperare post-pandemie - refacerea/reîntregirea grupurilor/comunităţilor de tineri afectate de distanţarea provocată de pandemia de COVID-19, Angajabilitate - informarea/susţinerea tinerilor în căutarea unui loc de muncă sau a unei oportunităţi de educaţie utile pentru angajare, Participare - crearea de oportunităţi pentru participarea şi împuternicirea tinerilor în comunitate, Educaţie/Învăţare - crearea de oportunităţi de învăţare nonformală pentru tineri, dar şi includerea acestora în programele existente, Sănătate - încurajarea sau sprijinirea unui stil de viaţă sănătos, Artă - susţinerea şi expunerea către public a tinerilor artişti din Bucureşti.

Criteriul de selecţie este reprezentat de voturile acordate pe platforma dedicată de pe site-ul www. mb. ro de către cetăţenii Bucureştiului cu vârsta între 14 şi 35 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.