Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CGMB vrea să administreze Monumentul Memorialul Eroilor Neamului din Parcul Carol I

sigla primaria bucuresti

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, luni, o hotărâre în baza căreia solicită Guvernului să transmită Monumentul Memorialul Eroilor Neamului din Parcul Carol I din proprietatea publică a statului și administrarea Oficiului Național pentru Cultul Eroilor în proprietatea publică a Municipiului București și administrarea CGMB.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că Ministerul Apărării Naționale — Oficiul Național pentru Cultul Eroilor (ONCE) a solicitat Primăriei Capitalei comunicarea avizului de principiu pentru inițierea unei hotărâri de guvern privind transmiterea din administrarea ONCE în administrarea Primăriei a monumentului menționat, conform Agerpres.

Proiectului de hotărâre îi este atașată și o adresă semnată de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, din care reiese că în mai 2006, în contextul aniversării Centenarului Parcului Carol I, a fost adoptată o hotărâre de guvern care prevede: reamplasarea Mormântului Ostașului Necunoscut pe locul inițial, cel din 1923; ambientarea monumentului construit în deceniul șapte al secolului XX (fost mausoleu — Monument al Eroilor Comuniști); amenajarea expozițională a hemiciclului. "Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, instituție de cultură de interes local subordonată Primăriei Municipiului București (...), a pus în practică prima cerință a HG nr. 654/24.05.2006, respectiv Reamplasarea Mormântului Ostașului Necunoscut pe locul inițial. Având în vedere cele prezentate mai sus considerăm ca fiind oportună preluarea de către Primăria Municipiului București a Memorialului Eroilor Neamului și redarea sa circuitului turistic", prevede documentul respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.