Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chanel pierde războiul cu Huawei: celebrul logo ar putea fi confundat

Casa de modă Chanel a pierdut o bătălie în justiție cu firma chineză de tehnologie Huawei pentru celebrul său logo, relatează BBC.

Judecătorii s-au pronunțat în favoarea Huawei, care a propus o siglă comercială la nivelul UE, dar casa de modă a considerat că seamănă prea mult cu sigla sa.

Tribunalul UE din Luxemburg a decis miercuri că siglele „au unele asemănări, dar diferențele lor vizuale sunt semnificative”.

S-a constatat că sigla Chanel are curbe mai rotunjite și linii mai groase.

În 2017, firma chineză de tehnologie a solicitat protecția mărcii UE pentru o siglă pe care o va folosi pentru hardware de computer.

Chanel s-a opus ofertei, susținând că cele două semicercuri verticale care se împletesc erau prea asemănătoare cu sigla sa protejată, pe care o folosește pentru a vinde produse cosmetice, îmbrăcăminte și accesorii.

În urmă cu doi ani, Oficiul de Proprietate Intelectuală al UE a respins obiecția Chanel, spunând că nu există nicio asemănare și că publicul nu va confunda cele două însemne.

Chanel a contestat decizia la Tribunalul General, care a respins recursul miercuri.

"Mărcile figurative în cauză nu sunt similare. Mărcile trebuie comparate după cum au fost solicitate și înregistrate, fără a le modifica orientarea", a declarat tribunalul.

"Sigla Chanel are curbe mai rotunjite, linii mai groase și o orientare orizontală, în timp ce orientarea mărcii Huawei este verticală. În consecință, Tribunalul concluzionează că semnele sunt diferite", a spus instanța.

Decizia poate fi atacată și la Curtea Europeană de Justiție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.