Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Charles al III-lea asistă la slujba de Paşte la Capela St. George, la Windsor, împreună cu membri ai familiei regale

instagram.com
regele charles camila

Regele Charles al III-lea, foarte discret după anunţul diagnosticării unui cancer, a asistat duminică la slujba de Paşte, în Capela St. George, la Windsor, împreună cu alţi membri ai familiei regale, însă William şi Kate, care suferă şi ea de un cancer au fost absenţi, departe de atenţia presei.

Charles, în vârstă de 75 de ani, care purta un pardesiu închis la culoare, a zâmbit, a salutat cu un gest cu mâna şi a părut să glumească la coborârera din maşină, împreună cu soţia sa, Camilla, în faţa capelei, situată la aproximativ 40 de kilometri vest de Londra.

Suveranul britanic şi-a anulat toate angajamentele oficiale publice după anunţarea bolii, însă continuă să îndeplinească anumite funcţii oficiale şi să ia parte la reuniuni restrânse cu premierul Rishi Sunak.

Apariţia regelui de Paşte era foarte aşteptată de către supuşii săi, veniţi să-l salute în număr mare.

Ducele şi ducesa de Edinburgh, fiul lor, James, prinţesa Anne şi soţul acesteia Timothy Laurence, dar şi ducesa de York au sosit înaintea regelui şi reginei.

Prinţul Andrew nu a venit însă la această slujbă.

În timpul slujbei, regele urma să stea departe de familia regală. Potrivit unor observatori este vorba despre o măsură de precauţie, în vederea evitării vreunei infecţii.

Potrivit unei majorităţi a specialiştilor în regalitatea, prezenţa regelului la slujba de duminică este un semn încurajator cu privire la sănătatea suveranului şi o modalitatea de a arăta că familia este unită.

Într-un mesaj audio înregistrat anterior şi difuzat joi, la o slujbă la Catedrala din Worcester, în centrul Angliei, Charles al III-lea a subliniat importanţa prieteneiei ”mai ales în momentele dificile”.

”Avem mare nevoie şi obţinem mult bine de la cei care ne întind mâna prieteniei, mai ales în momentele dificile”, sublinia suveranul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.