Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Charles Michel: 'UE nu vrea cu orice preţ un acord post-Brexit cu Marea Britanie'

BBC
Charles Michel

Uniunea Europeană vrea un acord privind relaţiile post-Brexit cu Marea Britanie, "dar nu cu orice preţ", a anunţat joi seară, după prima zi a summitului de la Bruxelles, Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

"Suntem uniţi şi determinaţi să ajungem la un acord, dar nu cu orice preţ", a declarat Charles Michel, prin Twitter, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Gigi Becali îl desfinţează pe Mirel Rădoi: ‘Ce te mai agăţi? Gata, ai mâncat trei bătăi, la revedere! Asta e!’

"Orice acord asupra viitoarelor noastre relaţii va trebui să se bazeze pe mandatul nostru, mai ales în privinţa standardelor egale, pescuitului şi normelor de guvernare. În aceste privinţe, suntem preocupaţi de lipsa de progrese în negocieri. Suntem sută la sută uniţi, avem încredere totală şi îl susţinem pe negociatorul-şef Michel Barnier să continue negocierile. Cerem Marii Britanii să facă paşii necesari", a subliniat Charles Michel, conform site-ului Politico.eu.

De asemenea, preşedintele Consiliului European a cerut Marii Britanii să respecte Acordul retragerii din Uniunea Europeană, pe care Guvernul Boris Johnson vrea să îl modifice deşi a fost deja ratificat. "Acordul privind retragerea din UE trebuie aplicat în totalitate. Punct", a atras atenţia Charles Michel.

Uniunea Europeană a avertizat Marea Britanie, într-o declaraţie adoptată la summitul de la Bruxelles, că progresele în negocierile privind relaţiile post-Brexit sunt insuficiente, îndemnând statele membre să se pregătească inclusiv pentru scenariul încheierii tranziţiei fără niciun acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.