Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Charlie Hebdo ia în derâdere tragedia din Turcia și Siria prin intermediul unei caricaturi cu un mesaj jignitor

middleeasteye.net
charlie hebdo cutremur

Userii au criticat ilustrația pentru că a luat în derâdere dezastrul, care a făcut mii de victime și zeci de mii de răniți. Revista satirică franceză Charlie Hebdo a fost criticată pentru că a publicat o caricatură care ironiza cutremurele devastatoare care au lovit luni Turcia și Siria, informează middleeasteye.net.

Difuzată ca "desenul zilei" pe contul său de Twitter, caricatura realizată de artistul Juin arată o clădire avariată, o mașină răsturnată și o grămadă de moloz, cu mesajul: "Nu este nevoie să trimitem tancuri".

Utilizatorii rețelelor de socializare au criticat revista pentru că a ironizat dezastrul, care a făcut mii de victime și a rănit multe altele.

Utilizatorii au spus că ilustrația este "insensibilă", realizată cu "prost gust" și depășește pragul acceptat al "glumelor inteligente și al umorului negru".

"Charlie Hebdo nu face pe nimeni să râdă și nu are decât scopul de a stârni ura prin vânturarea unor situații ORIBILE, dar hei, în numele libertății de exprimare, ar trebui să ni se pară normal după unii"
Imamul proeminent, Omar Suleiman, de la Institutul Yaqeen pentru cercetări islamice, a scris, de asemenea, pe Twitter despre această publicație, afirmând că caricatura îi "dezumanizează" pe musulmani ca fiind victime în "toate modurile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.