Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Charlie Hebdo 'joacă' periculos: Concurs internațional de caricaturi cu liderul suprem al Iranului, la aproape 8 ani de la atacul armat din redacție

time.com
hebdo

Celebra publicație franceză de satiră Charlie Hebdo lansează un concurs internațional pentru realizarea de caricaturi ale liderului suprem al Republicii Islamice Iran.

„Simbol al puterii religioase retrograde, înguste și intolerante, Ali Khamenei este doar "liderul" celor care vor cu adevărat să i se supună.

Caricaturiștii și caricaturiștii trebuie să-i sprijine pe iranienii care luptă pentru libertatea lor, ridiculizându-l pe acest lider religios din altă epocă și trimițându-l în uitare istorică.

Ambiția politică a ayatollahului Khomeini de a crea o republică islamică a luat sfârșit, demonstrând absurditatea de a încerca să conduci o societate modernă pe baza unor precepte religioase.

Libertatea la care aspiră orice ființă umană este incompatibilă cu arhaismul gândirii religioase și cu supunerea față de orice autoritate pretins spirituală, dintre care Ali Khamenei este cel mai deplorabil exemplu.

Așa că trageți și asigurați-vă că Ali Khamenei este ultimul lider suprem pe care iranienii trebuie să îl sufere!”, se arată în anunțul publicației.

Regulile concursului

Concursul este deschis caricaturiștilor de presă profesioniști și desenatorilor de orice vârstă. Înscrierile au fost deschise vineri, 9 decembrie 2022 și se încheie vineri, 30 decembrie 2022.

„Aveți termen până la 30 decembrie 2022, ora 18.00, pentru a trimite desenul dumneavoastră la adresa: mullahsgetout@charliehebdo.fr. Și, în sfârșit, momentul pe care îl așteptați cu toții: cel mai bun sau cele mai bune desene vor fi publicate în Charlie Hebdo! Dă-i drumul la desen și mult succes!”, se mai arată în anunț.

Atacul de la Charlie Hebdo din 2015

La 7 ianuarie 2015, frații Kouachi au luat cu asalt birourile din Paris ale revistei Charlie Hebdo din Rue Nicolas-Appert înainte de a deschide focul asupra personalului și de a ucide 11 persoane, printre care cinci dintre caricaturiștii revistei satirice.

Un ofițer de poliție a fost ucis în afara clădirii. Familia Kouachi a fost ucisă într-un schimb de focuri cu poliția două zile mai târziu.

La 8 ianuarie, Coulibaly a împușcat mortal o femeie polițist în suburbia pariziană Montrouge.

A doua zi, a luat ostatici în Hyper Cacher, un supermarket cușer, ucigând un angajat și trei clienți. Coulibaly a fost în cele din urmă împușcat mortal în timpul unui raid al poliției.

Charlie Hebdo a marcat începutul procesului împotriva complicilor în septembrie 2020 prin retipărirea unor caricaturi controversate ale profetului Mahomed care au declanșat proteste în mai multe țări musulmane.

În luna următoare, profesorul Samuel Paty a fost ucis în apropierea școlii sale de către un cecen, la câteva zile după ce profesorul a arătat câteva dintre caricaturi la o clasă despre libertatea de exprimare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.