Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Charlie Hebdo starneste furie in Rusia cu caricaturile legate de armistitiul din Ucraina

Şeful Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din cadrul Dumei de Stat, Aleksei Puşkov, a denunţat duminică drept "oribilă" o caricatură publicată în ultimul număr al săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo despre armistiţiul din Ucraina, potrivit AFP.

Desenul, intitulat "Încetarea focului: plictiseala se instalează la Doneţk", îi înfăţişează pe locuitorii din Estul separatist al Ucrainei în mijlocul ruinelor, întrebându-se: "Şi dacă am organiza ceva cu caricaturişti?".

"Este macabru, nu libertate de expresie", a scris pe contul său de Twitter Aleksei Puşkov, cunoscut pentru luările sale de poziţie extrem de virulente.

Rusia a salutat iniţial marşul istoric organizat la Paris contra terorismului după atentatele din luna ianuarie, însă ulterior numeroase mass-media şi oficiali ruşi s-au desolidarizat de Charlie Hebdo, acuzat printre altele de lipsă de respect faţă de credincioşi.

Trei jurnalele ruseşti au fost sancţionate la sfârşitul lui ianuarie de autoritatea de control a presei pentru că au publicat recentele caricaturi ale profetului Mahomed, apărute în săptămânal.

Mai multe sute de mii de manifestanţi s-au adunat pe 19 ianuarie la Groznîi, capitala Ceceniei, pentru a denunţa caricaturile din săptămânalul satiric francez.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.