Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chartere organizate de...

Scandinavian Traveler
SAS avion
Pandemia a cauzat blocarea sistemului de îngrijire la domiciliu din Austria și o nevoie disperată de personal din România.
Nevoia disperată de personal adus din România a apărut după ce serviciile de îngrijire la domiciliu din Austria, dependente de angajații din Europa de Est au intrat în colaps odată cu extinderea infectărilor cu noul coronavirus. Acest lucru a determinat Guvernul de la Viena să impună restricții dure de circulație, fapt care a atras  pierderea iminentă a miilor de îngrijitori aduși din afara țării, inclusiv din România.
Având în vedere că îngrijitorii din aceste state nu mai pot face naveta către Austria derstandard.at estimează că  nu mai puțin de 33.000 de austrieci sunt afectați de această situație, după ce alte zeci de mii de îngrijitoare sunt blocate în țările de origine.
Acest context critic îi determină pe austrieci să facă eforturi uriașe pentru a aduce îngrijitoare din România, la mare căutare în Austria pentru asistența la domiciliu, așa cum dovedește zborul special organizat luni de pe aeroportul din Timișoara, cu implicarea Camerei de Comerț din Austria Inferioară.

Scrie: B1.ro

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.