Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chedi Andermatt, hotel de 5 stele din Alpii Elvețieni, acceptă ca mijloc de plată Bitcoin și Ether

thechediandermatt.com
Chedi Andermatt hotel elvetia

Chedi Andermatt are 123 de camere și apartamente cu prețuri de până la 1.300 de franci pe noapte în sezonul de vârf, sau aproximativ 0,03 BTC sau 0,45 ETH.

După patru ani de dezbateri, un hotel de cinci stele dintr-o zonă luxoasă din Alpii Elvețieni este pregătit să accepte bitcoin ( BTC ) și Ether ( ETH ) ca plată de la oaspeți.

Potrivit unui raport din 26 august al știrilor elvețiene Blick, oaspeților hotelului Chedi Andermatt li se permite acum să deconteze facturi de peste 200 de franci elvețieni - aproximativ 218 dolari - folosind Bitcoin sau Ether. Prețurile sunt încă aparent fixate pentru a reduce orice risc de volatilitate, hotelul convertind orice criptomonedă primită imediat în franci.

„Știm de multă vreme că criptomonedele au și un viitor în operațiunile hoteliere”, a declarat directorul general al hotelului, Jean-Yves Blatt. „Pe parcursul creșterii răspândirii și acceptării plăților cu criptomonede, suntem mândri că suntem unul dintre primele hoteluri de lux elvețiene care pot oferi oaspeților noștri criptomonede ca mijloc sigur de plată.”

Deschis pentru prima dată în 2013, Chedi Andermatt are 123 de camere și apartamente cu prețuri de până la 1.300 de franci pe noapte în sezonul de vârf, sau aproximativ 0,03 BTC sau 0,45 ETH. Conform datelor Coinmap, există și o închiriere de vacanță în zonă care acceptă BTC.

În timp ce multe companii au început să adopte active digitale , Elveția a fost mult timp prietenoasă cu utilizatorii de criptare. Cantonul elvețian Zug, denumit adesea „Crypto Valley”, găzduiește multe firme de blockchain și cripto, pe lângă faptul că jetoanele sunt acceptate pe scară largă pentru diverse scopuri în zonă. În februarie, Zug a anunțat că va permite locuitorilor să plătească impozite în criptografie pentru prima dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.