Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chef de pomină pe domeniul de vânătoare al unui senator PNL. Sculpturi-gigant, nuduri, proțap și lăutari

facebook
sculptura domeniu ion iordache

O serie de sculpturi gigantice din lemn au fost realizate pentru domeniul de vânătoare al senatorului liberal Ion Iordache, președintele PNL Gorj. Complexul se întinde pe mai multe localități.

În complexul de vânătoare care se întinde pe mai multe localități a avut loc o tabără de sculptură, în cadrul căreia mai mulți artiști au realizat diferite animale și păsări de mari dimensiuni, dar și unele nuduri. La închiderea manifestării a fost organizată o petrecere, de la care nu au lipsit lăutarii și proțapul.

„Zece sculptori din zece județe din România, cei mai talentați, au dat viață unor bucăți de lemn, care se uscase în pădure și care nu mai avea viață. În acest fel, i-am redat viață pentru generații de acum încolo. Îmi doresc să ne bucurăm de ele și tocmai de aceea le-am făcut la aceste dimensiuni pe care le observăm cu toții. Sunt extraordinare“, a spus senatorul Ion Iordache, într-o postare pe Facebook, notează Adevărul.ro.

content-image

A beneficiat de despăgubiri de aproape 8 milioane de lei

Ion Iordache este unul dintre cei mai bogați oameni din județul Gorj. Societatea familiei sale, care deține parcul, a beneficiat de la stat de despăgubiri în sumă de aproape opt milioane de lei, pentru sacrificarea porcilor mistreți pe care-i deținea în exploatația de vânătoare din localitatea Turceni din cauza pestei porcine.

Direcția Națională Anticorupție face cercetări cu privire la despăgubirile acordate.

„Nu am obținut eu aceste despăgubiri, ci firma care a fost păgubită. Am făcut un demers împotriva instituțiilor statului când eu eram administrator și s-a dovedit că statul a încercat să păgubească o societate comercială și nu numai. Pentru asta a trebuit să plătească și pentru asta vor plăti și cei care sunt vinovați. Asta mi-am propus, pentru că de prea mute ori statul și-a bătut joc de cei care muncesc“, a spus senatorul Ion Iordache pentru Antena 3.

Deține terenuri de peste 14 milioane metri pătrați

Potrivit declarației de avere, Ion Iordache are terenuri de diferite tipuri și luciuri de apă în suprafață totală de peste 14,4 milioane metri pătrați și numeroase clădiri în suprafață totală de peste 307.000 metri pătrați.

Iordache mai are opt autovehicule, o barcă cu motor, monede din aur de 140.000 de euro, la care se adaugă peste 1.300.000 lei în diferite conturi.

În urmă cu puțin timp, Ion Iordache a cerut ca Agenția Națională de Integritate (ANI) să i se verifice averea, cu toate că în urmă cu aproximativ zece ani, ANI a stabilit că Iordache a fost în conflict de interese, pentru că în calitate de primar al orașului Turceni a încheiat contracte cu firmele sale.

Potrivit ANI, Iordache a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie penală, întrucât Consiliul Local al Orașului Turceni, reprezentat de Iordache, a încheiat contracte și acte adiționale în valoare totală de 4.335.826 lei, cu mai multe societăți comerciale cu capital privat, în cadrul cărora a deținut calitatea de asociat/administrator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.