Chefirul este cunoscut pentru calitatile sale de vindecare si este prezent in special in tratamentul bolilor sistemului digestiv.
Formula de preparare a fost tinuta secret pentru o lunga perioada de timp, desi se presupune ca Marco Polo a descoperit-o intr-una din calatoriile sale la est, in secolul al XIII-lea. Cu toate acestea, in secolul al XIX-lea, acesta a inceput sa fie utilizat in Occident ca un tratament pentru tuberculoza.
Ce este chefirul?
In timpul fermentatiei laptelui, un grup de bacterii si drojdii cresc impreuna si formeaza granule albe la contactul cu apa, obtinandu-se un lapte cremos, cu gust acrisor si un aspect foarte asemanator cu iaurtul natural.
Proprietati nutritionale ale chefirului
Chefirul contine mai mult de 40 de tipuri de microorganisme si vitamine K, B12, B1, biotina (vitamina care ajuta la asimilarea alt complex B), fosfor, calciu si magneziu. Are, de asemenea, triptofan, un aminoacid esential care joaca un rol central in diferite mecanisme fiziologice.
Proprietati de vindecare ale chefirului
Chefirul restabileste flora intestinala, mai ales dupa perioadele de diaree, pentru digestie buna si absorbtia de substante nutritive. Acest lucru se datoreaza faptului ca chefirul elimina microorganismele nocive din intestine.
Citeste restul pe: http://bewoman.ro/sanatate/chefir-remediu-natural-pentru-multe-boli.html
Comentează