Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chelsea avertizată că riscă o deducere uriașă de puncte

chelsea

Chelsea avertizată că riscă o deducere uriașă de puncte

Chelsea a fost avertizată că s-ar putea confrunta cu o deducere masivă de puncte dacă nu realizează vânzări în valoare de 100 de milioane de lire sterline în vară. Deducerea ar putea fi chiar mai mare decât cea primită de Everton, cauza fiind încălcarea reglementărilor de fair play financiar, anunță Mediafax.

Peste 1 miliard de lire sterline (1,28 miliarde de dolari) au fost cheltuite în patru ferestre de transferuri, iar reglementările Financial Fair Play (FFP) stipulează că cluburile nu pot pierde decât 105 milioane de lire sterline într-un interval de timp de trei ani, conform regulilor de profit și sustenabilitate ale Premier League.

Everton a încălcat deja aceste reguli, ceea ce a dus la o penalizare de 10 puncte în 2023, iar Stefan Borson - fost consilier financiar la Manchester City - a declarat pentru talkSPORT că ar putea să apară probleme și în vestul Londrei:

"Au folosit trucurile de amortizare. (Dar) în mintea mea, există cu siguranță probleme la orizont și cu siguranță nu vor reuși să treacă FFP pentru sezonul actual. Asta dacă nu cumva, și pare foarte puțin probabil, până la 30 iunie, nu vor vinde jucători în valoare de peste 100 de milioane de lire sterline.

Dar fereastra de tranferuri va fi foarte mică. Sezonul se va încheia și apoi vom avea Euro. Deci, dacă vă uitați la cineva ca Conor Gallagher, dacă Chelsea vrea să vândă înainte de 30 iunie, va trebui să se miște foarte repede. Și, din nou, cumpărătorii probabili vor ști că Chelsea trebuie să vândă jucători".

Borson a continuat să vorbească despre posibilitatea ca Chelsea să fie lovită de pedepse mai aspre decât Everton: "Această încălcare de care este susceptibilă Chelsea este mult mai mare decât cea a lui Everton. Și cel mai important, din punct de vedere al agravării, ei (Premier League) o vor considera o încălcare deliberată.

Chelsea nu se poate ascunde în spatele construirii unui stadion sau a încălcării FFP din neatenție. Perioada contabilă nu s-a încheiat încă, să fim corecți cu Chelsea. Dar am oameni care îmi spun că îl pot vinde pe Conor Gallagher pentru 60 de milioane de lire sterline, Armando Broja pentru 40 de milioane de lire sterline, Reece James pentru 30 de milioane de lire sterline.

Dar nu există cumpărători. Nu există bani în joc în afara Premier League, iar Premier League nu este proastă. Nu vor mușca la prețuri nebunești pentru jucători pe care nu îi apreciază atât de mult, când știu că Chelsea este pe butuci".

Everton a fost taxată din nou de Premier League de la încălcarea inițială, alături de rivalii din prima ligă, Nottingham Forest. Campioana în exercițiu, Manchester City, are, de asemenea, o situație asemănătoare de clarificat, după ce a primit 115 acuzații de management financiar defectuos care datează din 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.