Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încărcăturile americanilor de la Cheniere și francezilor Total LNG vor spori aprovizionarea cu gaz a Bulgariei în aprilie

TASS
gnl

Furnizorul american de gaz natural lichefiat (GNL) Cheniere și compania Total dinFranța urmează să crească volumele de gaze cătreBulgaria în aprilie, după ce au câștigat contracte de furnizare, potrivit unui document publicat de autoritatea bulgară de reglementare a energiei EWRC pe 29 martie, scrie icis.com.

După organizarea unei proceduri de licitație pentru tot anul 2023, furnizorul de stat bulgar Bulgargaz a încheiat două contracte de furnizare de gaz natural lichefiat (GNL)pentru luna aprilie, a adăugat EWRC.

Contractele au fost încheiate în urma unei proceduri de licitație cu cerințe pentru un preț minim de livrare și o modalitate de plată propusă.

Pe 23 februarie, Bulgargaz a lansat prima sa licitație printr-un terminal turcesc pentru livrarea în aprilie a 47 de milioane de metri cubi (mcm) de gaz.

Bulgargaz a rezervat trei sloturi de descărcare a GNL pentru 2023 la terminalul Revithoussa – două sloturi pentru 147.710 mc și unul pentru 73.855 mc – a declarat operatorul grec de gaze DESFA pe 1 februarie.

Livrările de gaze sunt garantate până la sfârșitul anului, toate contractele au fost semnate și s-au asigurat volumele de injecție în depozitul subteran de la Chiren”, a declarat directorul executiv al Bulgargaz, Denitsa Zlateva, într-un comunicat din 29 martie.

„Solicitările zilnice variază între 40.000/MWh și 85.000/MWh, în funcție de sezon și consum. Prin garantarea și furnizarea gazului, în calitatea sa de furnizor public, compania nu poate risca să cumpere gaze naturale zilnic la bursele cu indice de preț Ziua -Următoare sau în Intra- Zilnic”, a adăugat Zlateva.

OPȚIUNI GNL

Anul trecut, Bulgargaz și Cheniere au lucrat la un acord de aprovizionare cu GNL, după ce aprovizionarea cu gaz rusești către Bulgaria a fost întreruptă în aprilie 2022. În octombrie 2022, compania americană a livrat un volum de aproximativ 1.050.000 MWh pentru a spori furnizarea de iarnă a Bulgariei.

În septembrie anul trecut, Bulgargaz a lansat și o licitație pentru achiziționarea de GNL pentru perioada 2024-2034, care urmează să fie livrat fie în terminalul grecesc Revithoussa, fie în terminalele turcești de GNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.