Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cherecheș va fi mutat în închisoarea unde a stat și Adolf Hitler în detenție. Motivul pentru care s-a luat această decizie

Antena 3
Catalin Chereches

Primarul penal Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania și se află în arest. Fostul edil din Baia Mare a refuzat extrădarea și din acest motiv va fi mutat la Munchen.

Cătălin Cherecheș va sta în închisoarea Stadelheim, loc de detenție unde a stat și Adolf Hitler. El ar putea rămâne acolo pentru cel puțin o lună și jumătate, întrucât anchetatorii germani vor să judece extrădarea cu el în arest, iar cererea se află pe masa magistraților.

„El a avut posibilitatea să facă comentarii cu privire la mandat și, de asemenea, să ridice obiecții. Tribunalul Regional Superior din Munchen va trebui apoi să decidă asupra detenției sale în vederea extrădării”, a declarat Florian Weinzierl, purtător de cuvânt al Procuraturii Generale din Munchen.

Închisoarea din München, unde va fi mutat Chrecheș, se întinde de 14 hectare, cuprinde 5 clădiri, are o capacitate totală de 1379 – 2100 de locuri, şi este una dintre cele mai mari închisori din Germania. De-a lungul timpului, a adăpostit infractori şi ucigaşi celebri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.