Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cherestea de 172.000 lei confiscată, zeci de sancţiuni silvice şi trei persoane reţinute, în urma unor percheziţii efectuate de către poliţiştii bistriţeni

bihorstiri.ro
defrisare

Cherestea în valoare de peste 172.000 de lei confiscată, zeci de sancţiuni silvice aplicate şi trei persoane reţinute sunt rezultatul a şase percheziţii efectuate, joi, de către poliţiştii bistriţeni într-un dosar penal deschis pentru fals informatic şi falsificarea unei înregistrări tehnice, privind un transport fictiv de material lemnos, potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

"Astăzi, 29 septembrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au pus în aplicare 6 mandate de percheziţie, într-un dosar de fals informatic şi falsificarea unei înregistrări tehnice. Activităţile au fost desfăşurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa. Astfel, în luna august 2022, administratorul unui depozit de cherestea din Bistriţa ar fi înregistrat un transport fictiv, pentru cantitatea de 41 de metri cubi de cherestea, către o altă societate care desfăşoară activităţi similare, cu sediul în Lunca Ilvei. Transportul ar fi fost înregistrat ca efectuat de administratorul unei societăţi comerciale de transport, din Şanţ", se arată în informarea IPJ.

Percheziţiile au fost efectuate la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile a trei societăţi comerciale din localităţile Lunca Ilvei, Şanţ şi Bistriţa, iar, în urma controalelor, poliţiştii au dispus confiscarea a 198 de metri cubi de cherestea, în valoare de peste 172.000 de lei, şi au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale la regimul silvic, toate pentru nerespectarea Legii 171/2010, în cuantum total de 33.000 de lei.

Totodată, au fost ridicate documente contabile cu valoare probatorie, cinci telefoane mobile şi un laptop.

Administratorii celor trei societăţi comerciale au fost conduşi la audieri şi faţă de aceştia s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.