Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chiar ai nevoie de lenjerie intimă? Avantajele și dezavantajele renunțării la acest articol vestimentar

F. P.
J. Sandvik / imageBROKER / Profimedia
lenjerie intima chiloti

Istoricii nu s-au pus de acord cu privire la motivul pentru care oamenii au început să poarte lenjerie intimă, dar cel mai probabil aceștia doreau o barieră care să le protejeze părțile intime de intemperii. Vedeți care sunt, potrivit experților, potențialele argumente pro și contra ale purtării lenjeriei de corp pentru o sănătate genitală optimă.

ARGUMENTE PRO

Beneficiile potențiale ale traiului fără lenjerie intimă pot varia în funcție de ceea ce aveți în pantaloni. Dacă sunteți femeie, unele dintre potențialele plusuri includ:

RISC REDUS DE INFECȚII FUNGICE (CANDIDA): Infecțiile fungice sunt infecții vaginale care pot provoca iritații, mâncărimi și scurgeri vaginale. Anumite tipuri de lenjerie intimă, cum ar fi cele confecționate din alte materiale decât bumbacul, pot duce la o incidență mai mare a infecțiilor tip candidoză. Așadar, limitarea perioadei de timp în care purtați lenjerie intimă poate ajuta la prevenirea acestora.

MAI PUȚINE INFECȚII ALE TRACTULUI URINAR: Femeile fac infecții ale tractului urinar de până la 30 de ori mai des, iar lenjeria intimă care nu este din bumbac poate crește acest risc.

REDUCEREA MIROSULUI VAGINAL: În timpul zilei, este posibil să transpiri în zona genitală, iar lenjeria intimă poate reține umezeala sau organismele care provoacă mirosuri în jurul vulvei.

MAI PUȚINĂ IRITAȚIE: Lenjeria intimă strâmtă poate provoca iritații sau iritații, iar unele tipuri de lenjerie intimă pot irita pielea sensibilă a vulvei.

DACĂ SUNTEȚI BĂRBAT, MOTIVELE PENTRU A FI LENJERIE INTIMĂ SUNT URMĂTOARELE:

RISC MAI MIC DE MÂNCĂRIMI ALE ZONEI PERIGENITALE: Lenjeria intimă poate reține transpirația aproape de corp, iar infecțiile fungice precum tinea cruris prosperă într-un mediu umed. Dacă transpiri mult în timpul exercițiilor fizice, renunțarea la lenjeria intimă poate ajuta la aerisirea organelor genitale și la prevenirea infecțiilor cu drojdie.

REDUCEREA MIROSULUI DE TRANSPIRAȚIE: Lenjeria intimă umedă nu este doar un teren propice pentru infecțiile fungice, ci poate face ca și pantalonii tăi să miroasă urât. A merge fără lenjerie intimă poate ajuta la reducerea mirosului genital.

CREȘTEREA POTENȚIALĂ A NUMĂRULUI DE SPERMATOZOIZI: Atunci când testiculele dvs. se încălzesc prea mult, temperatura crescută reduce capacitatea lor de a produce spermă optimă. Lenjeria intimă strâmtă, cum ar fi chiloții, poate presa testiculele împotriva corpului și le face mai calde, ceea ce poate reduce numărul de spermatozoizi. Așadar, renunțarea la chiloții strâmți ar putea să vă îmbunătățească fertilitatea.

LIBERTATEA DE MIȘCARE: Dacă simțiți că lenjeria intimă vă restricționează mișcările, purtarea unui trening vă poate oferi mai multă libertate în timpul exercițiilor fizice sau pur și simplu vă permite să vă bucurați de o briză proaspătă în timp ce vă desfășurați viața de zi cu zi.

DEZAVANTAJELE

Înainte de a vă arunca toată lenjeria intimă pe foc, țineți cont că nu este întotdeauna o idee atât de bună. Uneori, faptul de a nu purta lenjerie intimă te poate face mai expus la iritații sau infecții - mai ales dacă ești femeie.

ALTE POTENȚIALE DEZAVANTAJE ALE MERSULUI FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ INCLUD:

MAI PUȚINĂ PROTECȚIE LA PICIOARE: Dacă aveți probleme cu incontinența și săriți peste lenjeria intimă, s-ar putea să nu mai aveți nicio barieră suplimentară între organele genitale și pantaloni, ceea ce vă poate pune într-o situație inconfortabilă.

MAI PUȚIN SUPORT: Dacă ești bărbat, este posibil să constați că, dacă ești fără lenjerie intimă, nu ai atât de mult suport pe cât ți-ai dori în timpul activităților fizice.

PETE DE FLUIDURI VAGINALE: Dacă ești femeie, faptul că sari peste lenjeria intimă poate permite ca secrețiile tale vaginale obișnuite să ajungă pe haine, ceea ce, în unele cazuri, poate lăsa urme vizibile.

PROTECȚIA FERMOARULUI: Fără lenjerie intimă care să acționeze ca o barieră de protecție între corpul tău și pantaloni, este posibil să îți prinzi accidental pielea sau părul pe fermoar.

CUM SĂ ALEGI LENJERIA INTIMĂ POTRIVITĂ PENTRU O SĂNĂTATE GENITALĂ OPTIMĂ?

Desigur, nu toată lenjeria intimă oferă aceleași beneficii. Așa că, dacă vă decideți să purtați, ar fi util să țineți cont de aceste sfaturi:

ALEGEȚI BUMBACUL: permite o mai bună circulație a aerului.

ALEGEȚI DETERGENTUL POTRIVIT: spălați-vă lenjeria intimă într-un detergent fără parfum, conceput pentru pielea sensibilă.

PURTAȚI LENJERIE CURATĂ ÎN FIECARE ZI: schimbați-vă lenjeria intimă cel puțin o dată pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.