Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chiar în ziua în care a murit Navalnîi s-a născut noul mare adversar al lui Putin: Nu cedează și intră în luptă

Twitter/ Maria Pevchikh
vladimir putin ingrijorat

Politicianul Boris Nadejdin, nominalizat de Partidul Inițiativa Civică pentru alegerile prezidențiale din martie din Federația Rusă, a făcut recurs, deschizând un proces la Curtea Supremă a Federației Ruse pentru a contesta decizia Comisiei Electorale Centrale din Rusia, care a refuzat să-l înregistreze în calitate de candidat. După cum anunţă chiar site-ul lui Nadejdin, recursul a fost depus vineri, pe 16 februarie și a fost acceptat în aceeași zi. Examinarea recursului este programată pentru 21 februarie. Recursul a fost depus chiar în ziua morții lui Alexei Navalnîi, iar valul pe care l-a stârnit decesul acestuia ar putea mobiliza opoziția firavă din Rusia.

'Multe semnături au fost respinse din cauza discrepanțelor dintre datele din pașaportul semnatarului și certificatul eliberat de Ministerul rus al Afacerilor Interne. Am contactat oameni din toată Rusia pentru a clarifica datele și a le apăra semnăturile. Nu sunt de acord cu refuzul de a mă înregistra al Comisiei Electorale Centrale din Rusia, așadar îl contest la Curtea Supremă', a declarat Nadejdin într-un mesaj postat pe site-ul său.

Pe 8 februarie Comisia Electorală Centrală din Rusia a refuzat să-l înregistreze pe Boris Nadejdin în calitate de candidat la președinție. Comisia Electorală Centrală din Rusia a verificat 60 de mii de semnături și a declarat nule 9.147 de semnături. Pe 15 februarie Curtea Supremă a respins două dintre sesizările lui Nadejdin privind procedura de colectare a semnăturilor și verificarea listelor cu semnături. Boris Nadejdin este singurul politician care s-a înscris în cursa prezidenţială din Federația Rusă şi care se opune invaziei trupelor ruse în Ucraina.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.