Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chile acceptă să primească scrisorile de acreditare ale noului ambasador al Israelului

cascada.travel
chile

Chile a anunţat sâmbătă că va primi scrisorile de acreditare ale noului ambasador al Israelului la 30 septembrie, după anularea ceremoniei săptămâna aceasta de către preşedintele Gabriel Boric ca reacţie la moartea unui tânăr palestinian în Cisiordania, notează AFP preluat de agerpres.

Ambasadorul Gil Artzyeli s-a prezentat joi la Palatul La Moneda din Santiago de Chile pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare, împreună cu alţi diplomaţi, înainte de a fi informat despre amânarea ceremoniei.

"Decizia de a amâna prezentarea scrisorilor de acreditare trebuie înţeleasă din cauza sensibilităţii politice generate de moartea unui adolescent palestinian de 17 ani, în nordul Cisiordaniei, în cursul unei operaţiuni a armatei israeliene, în aceeaşi zi", a explicat Ministerul chilian de Externe.

Ministerul a precizat că "guvernul chilian a reprogramat prezentarea scrisorilor de acreditare ale ambasadorului desemnat al Israelului, Gil Artzyeli, pentru 30 septembrie".

Vineri, Israelul a denunţat "comportamentul extrem de grav şi fără precedent" al Chile şi l-a convocat duminică pe ambasadorul Chile pentru a-şi exprima nemulţumirea.

Guvernul chilian a precizat că amânarea ceremoniei a avut un "caracter excepţional" şi a ţinut să-şi exprime "voinţa permanentă de a menţine o relaţie fraternă şi constructivă cu statul Israel şi poporul său, bazată pe respect, dialog şi cooperare".

Uday Salah, în vârstă de 17 ani, a fost ucis joi de forţele israeliene în cursul unei operaţiuni în apropiere de Jenin, regiune din Cisiordania aflată în centrul ciocnirilor armate din ultimele luni, unde un soldat şi doi palestinieni au fost ucişi cu o zi înainte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.