Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chile - Incendiile din Valparaiso au fost provocate intenționat

chile

Autorităţile chiliene au anunţat joi că deţin fotografii şi înregistrări video dovedind că incendiul care a devastat timp de două zile o zonă din localitatea de coastă Valparaiso (vest) a fost provocat "intenţionat", notează AFP potrivit Agerpres

"Deţinem dovezi, cu ajutorul fotografiilor, înregistrărilor video şi conversaţiilor cu vecinii, că incendiile de la Valparaiso au fost aprinse în mod intenţionat", a declarat ministrul chilian al agriculturii, Antonio Walker.

Preşedintele chilian Sebastian Pinera s-a deplasat joi la Valparaiso, celebru port înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde flăcările au distrus complet sau parţial 245 de case lăsând circa 700 de persoane sinistrate şi rănind uşor 12 pompieri, potrivit ultimelor date oficiale.

Incendiul, care a devastat marţi şi miercuri 150 de hectare pe colinele Rocuant şi San Roque, nu s-a soldat cu victime omeneşti sau răniţi grav.

Focul a pornit marţi din zona de vegetaţie după care s-a întins rapid spre casele făcute din lemn şi tablă. În faţa incendiului, poliţia, pompierii şi armata au evacuat zeci de familii care se pregăteau pentru a sărbători Crăciunul. Unele au fost nevoite să îşi petreacă noaptea în adăposturi de urgenţă.

O anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele incendiului.

La faţa locului, angajaţi ai municipalităţii şi grupuri de voluntari au acţionat joi pentru a îndepărta resturile şi a-i găzdui pe sinistraţi, care, potrivit guvernului, vor primi ajutoare pentru reconstrucţia locuinţelor.

Valparaiso, celebru pentru casele colorate şi funicularele sale, se află la 120 de kilometri vest de capitala Santiago. Acest oraş se întinde pe mai mult de 40 de dealuri cu vegetaţie densă unde incendiile sunt frecvente.

În 2014, peste 3.000 de case au fost distruse şi 15 persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu uriaş, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.