Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chile: incendiile distrugatoare ucid 24 de persoane și distrug sute de case

incendiu Chile 2

Incendiile forestiere din zona de sud din Chile, care au provocat moartea a 24 de persoane, au mistuit sute de case și au lăsat mii de răniți în urma lor s-au răspândit miercuri în alte zone, după ce au făcut ravagii peste noapte. Suprafața afectată de incendii s-a extins acum la peste 294.058 de hectare, o zonă de patru ori mai mare decât Singapore, au declarat autoritățile chiliene, potrivit Rador.

Aproximativ 2.180 de persoane au fost rănite și 1.180 de case au fost distruse, au menționat autoritățile, majoritatea deceselor și pagubelor înregistrându-se în regiunile Biobio, Araucania și Ñuble. „Incendiul din 2011 mi-a ars casa, toți copacii, totul”, a spus Enrique Narvaez pentru Reuters, în timp ce privea pompierii din Quillon depunând eforturi pentru a stinge incendiul din apropierea casei sale. „Nu vreau să trec prin același lucru din nou”.

În Concepcion, capitala regiunii Biobio și unul dintre cele mai mari orașe din Chile, oamenii au îngrijit inclusiv animale precum căprioarele rănite de incendii. „Este în desfășurare un efort public masiv”, a declarat ministrul de Interne Carolina Toha într-un briefing de presă, adăugând că există o penurie la nivel național de rezervoare de apă. „Solicităm și cerem ca toți furnizorii cu acest tip de echipamente să le pună la dispoziție. Trebuie cu prioritate să aducem apă celor afectați”, a declarat ministrul.

Lula da Silva, sprijin financiar și material

Președintele chilian, Gabriel Boric, a declarat că a vorbit cu omologul său brazilian, Luiz Inácio Lula da Silva, care a oferit ajutor de 672.000 de dolari, și a promis un avion cu reacție a forțelor aeriene cu echipamente de stingere a incendiilor, personal și experți. Cu o zi mai devreme, un ministru chilian a confirmat ajutorul brigăzilor internaționale din Columbia și Mexic și a declarat că 17 persoane au fost arestate pentru posibile legături cu declanșarea incendiilor, cum ar fi executarea unor lucrări de sudare sau de ardere de îmbrăcăminte. Acesta a avertizat că temperaturile ridicate prognozate pentru această săptămână ar putea complica și mai mult situația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.