DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Chiliman are un nou dosar penal

casa rosetti

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 va începe urmărirea penală împotriva primarului suspendat al sectorului 1 Andrei Chiliman, după ce Judecătoria Sector 1 a admis plângerea penală depusă de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul împotriva acestuia pentru că a autorizat demolarea casei Acad. Alexandru Rosetti.

”Distrugerile provocate de primarii penali ai capitalei sunt imense, iar decizia instanţei nu face decât să confirme corectitudinea acţiunilor noastre de denunţare a abuzurilor. Demolarea casei academicianului Rosetti se înscrie într-un lung şir de abuzuri ale primarilor din toate sectoarele capitalei. Atunci când nu aprobă demolarea clădirilor emblematice pentru Bucureşti, aceştia emit autorizaţii de construire pe spaţii verzi sau desfiinţează parcuri întregi. Asta justifică o reacţie fermă din partea comunităţii şi pedepse din cele mai aspre din partea justiţiei”, a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Potrivit acestuia, încălcarea legii în primării reprezintă o practică curentă, de la cel mai neînsemnat act administrativ şi până la cele mai complexe autorizaţii care se dau. ”Soluţia pentru a pune capăt abuzurilor este transparentizarea oricăror proceduri ce se derulează în primării în materie de urbanism, autorizaţii de construcţii, avize etc. Este o măsură la îndemnâna oricui doreşte să pună capăt corupţiei şi se poate implementa rapid, fără resurse exorbitante”, susţine Nicuşor Dan, care şi-a anunţat deja intenţia de a candida în alegerile locale din 2016 la primăria Capitalei.

În urma plângerii penale înainte de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Secţia penală a Judecătoriei Sector 1 a judecat dosarul 75092/299/2015 în care primarul sectorului 1, împreună cu arhitectul-sef Vasile Meita, secretarul primariei Nicolae Grigorescu şi alţi funcţionari sunt acuzaţi că, prin încălcarea legii, au emis la data de 14 octombrie 2009, autorizaţia de demolare a casei academicianului Rosetti, situată în Str. Dionisie Lupu 56. Imobilul a fost demolat în noiembrie 2011.

Primăria Sector 1 care a emis autorizaţia nu avea la acea dată competenţa de a emite astfel de acte în zone protejate, aceasta revenind potrivit legii doar Primăriei Generale. De asemenea, pentru emiterea unei astfel de autorizaţii era nevoie de avize de la Ministerul Culturii si al Lucrarilor Publice.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.