Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China - Valoarea pieței bursiere a atins un nou record

china bursa

Valoarea totală a pieței bursiere din China a urcat la un nivel record de peste 10.000 de miliarde de dolari, pe măsură ce accelerarea redresării economice a țării a propulsat-o peste maximul atins acum cinci ani, anunță Financial Times.

Capitalizarea de piață a tuturor acțiunilor listate în Shanghai și Shenzhen a atins 10.080 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg compilate miercuri pe baza închiderii din ziua precedentă.

Valoarea o depășește pe cea de 10.050 miliarde de dolari atinsă în iunie 2015, imediat înainte de o criză care a dus la scăderea pieței chineze la jumătate. Dar analiștii au spus că, în ciuda creșterii din acest an, acțiunile sunt mai staabile decât în ​​timpul bulei din 2015.

Piețele din Shanghai și Shenzhen au atras fonduri globale de aproximativ 26,5 miliarde de dolari prin intermediul programelor de conectare a acțiunile din Hong Kong, parțial din cauza optimismului generat de recuperarea economiei chineze după coronavirus.

Marți, datele oficiale au arătat că importurile Chinei pentru luna septembrie au atins o valoare record în dolari, din cauza apetitului pentru mărfuri și semiconductori. Renminbi s-a consolidat, de asemenea, față de dolar în ultimele săptămâni, în așteptările unei victorii a lui Joe Biden în alegerile prezidențiale americane din noiembrie și a optimismului cu privire la o resetare a relațiilor dintre cele două superputeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.