Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China a anunțat că nu este de acord cu decizia Indiei de a revoca statutul special al Kashmirului indian

www.idrw.org
China India

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a anunțat marți că Beijingul nu este de acord cu decizia Indiei de a revoca statutul special al Kashmirului indian, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Sondaj: Klaus Iohannis, de neoprit în cursa către Cotroceni! Surpriza de pe locul doi

„Acțiunea Indiei este inacceptabilă și nu va avea niciun efect legal”, a spus aceasta, prin intermediul unui comunicat.

Hua a solicitat Indiei să respecte acordurile dintre New Delhi și Islamabad în legătură cu regiunea Kashmir, pentru a evita orice fel de reacție care ar putea complica situația geo-politică din regiune.

Autoritățile de la New Delhi au reacționat imediat față de anunțul Ministerului de Externe de la Beijing, informând că situația din Kashmir reprezintă o problemă internă a Indiei. „India nu face comentarii în legătură cu afacerile interne ale altor state și așteaptă ca și celelalte țări să se comporte la fel”, a declarat Raveesh Kumar, purtător de cuvânt al Ministerului indian de Externe.

Citește și: Silviu Mănăstire pune tunurile pe USR-PLUS! Ce are în comun Alianța 2020 cu partidul lui Gabriel Oprea

Între India și China există o dispută privind teritoriul chinez Aksai Chin, despre care autoritățile de la New Delhi consideră că face parte din regiunea Ladakh din statul Jammu și Kashmir.

Guvernul federal al Indiei a anunțat luni că va revoca statutul special constituțional al regiunii Kashmir și că intenționează să restructureze teritoriul disputat.

Articolul 370 din Constituția Indiei, care oferă un statut special statului Jammu și Kashmir, va fi eliminat, a declarat ministrul indian al Afacerilor Interne, Amit Shah. Articolul 370 permite regiunii Kashmir să aibă propria sa constituție, un steag separat și independență în aproape toate domeniile, cu excepția afacerilor externe, apărării și comunicațiilor.

Citește și: Ieșire scandaloasă a unui fost candidat USR, în legătură cu cazul de la Galați: ‘Panarama aia mică și-a tras-o până a rupt-o ăla’

Eliminarea acestui articol din Constituție va permite, printre altele, ca cetățenii indieni care nu locuiesc în Jammu și Kashmir să poată să achiziționeze terenuri în acest stat, iar experții avertizează că acest lucru ar putea duce la o tensionare rapidă a situației în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.