Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China a demolat 10 baraje în ultimii doi ani pentru a salva o specie de salamadră pe cale de dispariție

pixabay.com
soparla

Activitatea a 34 de centrale hidroelectrice a fost stopată şi zece baraje au fost demolate în ultimii doi ani într-o rezervaţie importantă de salamandre gigantice de către autorităţile din provincia Hunan din centrul Chinei, relatează joi agenţia Xinhua preluată de Agerpres.

Autorităţile municipale din Zhangjiajie, o populară atracţie turistică, au anunţat că intenţionează să demoleze majoritatea celor 88 de centrale hidroelectrice, în special pe cele de mici dimensiuni, construite înainte de înfiinţarea Rezervaţiei Naturale Naţionale a Salamandrelor Gigantice.

Râurile acoperă o suprafaţă de peste 3.000 de kilometri din această rezervaţie înfiinţată în anul 1995, iniţial pe plan local şi, ulterior, la nivel naţional, un an mai târziu.

''Mai multe baraje vor fi demolate'', a declarat directorul oficiului local pentru conservarea apelor, Hu Shenghu. ''Vor fi păstrate doar cele care dispun de funcţii de control al fluxului, de irigare şi de acumulare de apă'', a indicat el.

Oficiali şi ecologişti au criticat centralele hidroelectrice pe motiv că acestea blochează şi fragmentează cursurile de apă, perturbând astfel migraţia peştilor şi reducând prada şi habitatul amfibienilor din specii rare.

Ecologiştii au salutat decizia de închidere a proiectelor hidroelectrice, catalogând evenimentul drept o piatră de hotar pentru refacerea habitatului salamandrelor gigantice, specie ce datează din urmă cu 350 de milioane de ani, de pe vremea dinozaurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.