Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China a detronat SUA și a devenit principalul partener comercial al Uniunii Europene

www.dw.com
China UE

China a devenit, în anul 2020, principalul partener comercial al Uniunii Europene, surclasând Statele Unite, anunţă Oficiul european pentru statistici (Eurostat).

Citește și: Clotilde Armand își AMENINȚĂ angajații: dați documentele la DNA sau ZBURAȚI

"În cursul anului 2020, China a fost principalul partener comercial al Uniunii Europene. Acesta este rezultatul creşterii importurilor (+5,6%) şi exporturilor (+2,2%)", a transmis luni Eurostat, conform unui raport accesat de MEDIAFAX.

"În acelaţi timp, relaţiile comerciale UE-Statele Unite au înregistrat scăderi semnificative atât la nivelul importurilor (-13,2%), cât şi al exporturilor (-8,2%)", precizează Eurostat.

Valoarea totală a schimburilor comerciale UE-China a fost de 586 de miliarde de euro în 2020, în timp ce schimburile comerciale UE-SUA au fost la nivelul de 555 de miliarde de euro în 2020.

Următorii parteneri comerciali ai Uniunii Europene au fost, în 2020, Marea Britanie, Elveţia, Rusia, Turcia, Japonia, Norvegia, Coreea de Sud şi India.

Uniunea Europeană a înregistrat, în decembrie 2020, un surplus comercial total (raportul exporturi/importuri în relaţia cu state terţe) de 30,1 miliarde de euro, iar zona euro, un surplus comercial de 29,2 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.