Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China a fost prinsă în fapt: Furnizează Rusiei tehnologie pentru drone și rachete, imagini din satelit și mașini-unelte în războiul din Ucraina

CNN
joe biden xi jinping

China sprijină efortul de război al Rusiei în Ucraina, ajutând Moscova în cea mai mare consolidare militară de după epoca sovietică, furnizând tehnologie pentru drone și rachete, imagini din satelit și mașini-unelte, au declarat înalți oficiali americani, citați de Reuters.

Cu toate acestea, Ambasada Chinei în SUA a declarat că nu a furnizat armament niciunei părți, adăugând că nu este „un producător sau o parte implicată în criza din Ucraina”, scrie mediafax.ro.

Oficialii, care au vorbit sub rezerva anonimatului, au declarat că președintele american Joe Biden a abordat această problemă cu președintele chinez Xi Jinping în cadrul recentei lor convorbiri telefonice și că este un subiect de discuție cu aliații SUA din Europa și din întreaga lume.

Un oficial a declarat că materialele chinezești acoperă lacunele critice din ciclul de producție de apărare al Rusiei și ajută Moscova să întreprindă „cea mai ambițioasă expansiune a apărării sale de la epoca sovietică încoace și într-un termen mai rapid decât am crezut că este posibil la începutul acestui conflict”.

„Părerea noastră este că una dintre cele mai schimbătoare mișcări de care dispunem în acest moment pentru a sprijini Ucraina este de a convinge RPC (China) să nu mai ajute Rusia să își reconstituie baza industrială militară. Rusia ar avea dificultăți în a-și susține efortul de război fără contribuția RPC”, a declarat oficialul.

Un purtător de cuvânt al ambasadei chineze a declarat pentru Reuters că schimburile comerciale normale dintre China și Rusia nu ar trebui să fie interferate sau restricționate.

„Îndemnăm partea americană să se abțină de la a denigra și de la a face țapi ispășitori relația normală dintre China și Rusia”, a declarat Liu Pengyu.

Unele dintre informațiile furnizate de oficialii americani în cadrul unei ședințe de informare cu reporterii s-au bazat pe informații declasificate. Aceștia au schițat o gamă largă de moduri în care China ajută Rusia în războiul de doi ani împotriva Ucrainei, fără a oferi asistență letală.

Președintele Joe Biden a făcut presiuni asupra republicanilor care controlează Camera Reprezentanților din SUA pentru a aproba o infuzie majoră de fonduri pentru furnizarea de arme Ucrainei, care se luptă să respingă rușii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.