Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China a găsit REZOLVAREA: Cum vrea să pună CAPĂT conflictului dintre SUA și Coreea de Nord

sua coreea de nord

Ministrul chinez al Afacerilor Externe, Wang Yi, a chemat miercuri Coreea de Nord să-şi suspende programele nuclear şi balistic iar, în acelaşi timp, Statele Unite să oprească manevrele militare din Coreea de Sud, cu scopul "dezamorsării crizei" din peninsulă, transmite AFP.

Folosind o metaforă feroviară, Wang a avertizat, într-o conferinţă de presă la Beijing, cu privire la "o coliziune" în Coreea între "două trenuri care accelerează unul faţă de celălalt fără ca niciunul să nu vrea să cedeze trecerea".

Citește și: Fan-club România: În ce oraș EUROPEAN se vorbește românește și se plătește în lei - FOTO

"În scopul dezamorsării crizei care se pregăteşte în peninsulă (coreeană), China propune ca, într-o primă fază, (Coreea de Nord) să-şi suspende programele sale nuclear şi balistic, în schimbul opririi manevrelor militare la scară largă ale Statelor Unite şi Coreii de Sud", începute săptămâna trecută, a declarat ministrul chinez.

Acest schimb de suspendări ar putea permite "readucerea părţilor la masa negocierilor", a explicat Wang, la două zile de la tirurile de rachete nord-coreene, dintre care trei au căzut în apele japoneze, anunță Agerpres.

Coreea de Nord a propus ea însăşi, în ianuarie 2015, o suspendare temporară a încercărilor sale nucleare dacă SUA şi-ar fi anulat manevrele militare prevăzute în Coreea de Sud. Washingtonul şi Seulul au respins respectiva propunere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.