Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China a răbufnit după măsurile unor țări privind testarea Covid: 'Astfel de măsuri sunt inacceptabile!'

ndtv.com
china covid

Beijingul consideră inacceptabilă introducerea de către mai multe țări a unor măsuri restrictive privind coronavirusul exclusiv pentru cei care sosesc din China, relatează ziarul chinez Global Times, citând o declarație a purtătorului de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning.

"Pe tema introducerii de către unele țări a unor restricții temporare asupra turiștilor chinezi, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe, Mao Ning, a declarat că restricțiile exclusiv împotriva Chinei sunt nerezonabile din punct de vedere științific, iar astfel de măsuri sunt inacceptabile", scrie ziarul.

Statele Unite, Marea Britanie, India, Japonia, Italia, Spania, Canada, Australia au anunțat introducerea unor măsuri restrictive împotriva călătorilor din China, pe fondul valului de COVID-19. În special, aceștia au decis să solicite tuturor persoanelor care sosesc din China să prezinte un test negativ pentru coronavirus.

Din 2020, China a menținut o politică de "toleranță zero" pentru COVID-19, ceea ce a însemnat aplicarea unor măsuri precum lockdown-urile și carantina obligatorie pentru cei care au intrat în contact cu persoanele infectate. Cu toate acestea, la începutul lunii decembrie, autoritățile chineze au ridicat o serie de restricții adoptate pentru a limita răspândirea virusului, ceea ce a provocat un salt brusc al bolilor și deceselor.

Autoritățile chineze intenționează din 8 ianuarie să anuleze carantina obligatorie pentru cei care sosesc în țară. Administrația din Hong Kong intenționează, de asemenea, să renunțe la astfel de măsuri de carantină începând cu 8 ianuarie, atunci când călătorește între această regiune administrativă specială și China continentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.