Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China acuză Japonia că ar vrea escaladarea războiului din Ucraina: avertisment după vizita premierului la Kiev

japonia china japonia

Vizita premierul japonez Fumio Kishida la Kiev nu este văzută cu ochi buni de China! Beijingul a avertizat Japonia să încerce să medieze pacea, „nu invers”.

Autoritățile chineze speră că deplasarea premierului japonez Fumio Kishida la Kiev nu va duce la o escaladare a conflictului ucrainean, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze, Wang Wenbin. "Sperăm că partea japoneză va face eforturi care vor contribui la reducerea escaladării, și nu invers", a declarat el într-un briefing, răspunzând la o întrebare a unui reprezentant al presei japoneze.

Potrivit diplomatului chinez, comunitatea internațională ar trebui să promoveze un dialog pașnic pe tema Ucrainei. "Este necesar să creăm condiții pentru soluționarea crizei ucrainene prin metode politice", a adăugat Wang Wenbin.

Context

Japonia prezidează Grupul celor Șapte în 2023. Anterior, Kishida, care până acum era singurul lider al Grupului celor Șapte țări care nu vizitase Kievul, a plecat într-o vizită în Ucraina. Potrivit Ministerului japonez de Externe, la Kiev, el va condamna Federația Rusă, își va exprima solidaritatea cu Ucraina, va confirma sprijinul de la Tokyo și, de asemenea, își va declara hotărârea de a "menține o ordine internațională bazată pe statul de drept". Pe 23 martie, șeful guvernului japonez va vizita Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.