Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China acuză SUA de 'defăimare', după ce a fost acuzată de spionaj în legătură cu descoperirea unui vaccin împotriva COVID-19

CNBC
china coronavirus

China a reproşat joi Statelor Unite că o "defăimează" după ce Washingtonul a acuzat Beijingul că piratează cercetarea americană asupra unui vaccin împotriva Covid-19, informează France Presse.

Poliţia federală americană (FBI) a acuzat miercuri hackeri, cercetători şi studenţi apropiaţi Chinei că au furat informaţii din institute universitare şi laboratoare publice în folosul Beijingului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

"Încercările Chinei de a lua la ţintă aceste sectoare reprezintă o ameninţare gravă pentru răspunsul ţării noastre la Covid-19", a declarat FBI într-un avertisment oficial comun cu agenţia naţională de securitate cibernetică.

"China îşi exprimă nemulţumirea puternică şi opoziţia fermă faţă de această defăimare americană", a replicat joi Zhao Lijian, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez.

Aceste noi acuzaţii din partea administraţiei Trump tensionează şi mai mult relaţiile dintre cele două superputeri în chestiunea noului coronavirus.

"Judecându-le antecedentele, Statele Unite sunt cele care au efectuat cele mai mari operaţiuni de furt pe internet la scară mondială", a declarat Zhao într-o conferinţă de presă.

Citește și: Lovitură! Adrian Năstase, acțiune împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban

Mai multe companii farmaceutice chineze s-au lansat de la debutul epidemiei de Covid-19 în elaborarea unui vaccin. Cel puţin trei au început deja teste clinice pe oameni.

"China se află în fruntea cercetării în materie da vaccinuri şi a tratamentului împotriva Covid-19. Ca urmare, ea are mai multe motive decât oricine altcineva să se ferească de furt de informaţii pe internet", a subliniat Zhao Lijian.

De câteva săptămâni, preşedintele american Donald Trump acuză autorităţile chineze că au ascuns amploarea epidemiei, apărută la sfârşitul anului 2019 în oraşul Wuhan din centrul Chinei, facilitând astfel propagarea.

Beijingul respinge acuzaţiile şi susţine că a transmis cel mai rapid posibil toate informaţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi altor ţări, inclusiv Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.