Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China acuză o încercare de preluare ostilă a TikToK de către americani: 'O să ne opunem cu fermitate!'

rollingstone.com
TikTok

China susține că se va „opune cu fermitate" oricărei vânzări „forțate” a TikTok, în primul său răspuns direct la solicitările administrației americane Joe Biden ca proprietarii chinezi ai aplicației să își vândă partea lor din companie sau să se confrunte cu o interdicție pe cea mai importantă piață a sa.

Comentariile au fost făcute în timp ce directorul general al TikTok, Shou Chew, a depus mărturie în fața legislatorilor americani, pe fondul unei examinări tot mai amănunțite a legăturilor aplicației cu Beijingul.

Poziție tranșantă a Beijingului

Ministerul chinez al Comerțului a declarat joi că o vânzare forțată a TikTok ar "afecta grav" încrederea investitorilor globali în Statele Unite. "Dacă știrile despre o vânzare forțată sunt adevărate, China se va opune cu fermitate", a declarat Shu Jueting, o purtătoare de cuvânt a ministerului, într-o conferință de presă organizată joi la Beijing, adăugând că orice potențială tranzacție ar avea nevoie de aprobarea guvernului chinez, informează CNN. "Vânzarea sau cesiunea TikTok implică exportul de tehnologie, iar procedurile administrative de acordare a licențelor trebuie să fie efectuate în conformitate cu legile și reglementările chineze", a spus ea. "Guvernul chinez va lua o decizie în conformitate cu legea".

Poziția șefului TikTok

China "nu a cerut niciodată și nu va cere companiilor sau persoanelor fizice să colecteze sau să furnizeze date aflate într-o țară străină", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mao Ning, în cadrul unui briefing.

"Guvernul SUA nu a furnizat până în prezent nicio dovadă că TikTok reprezintă o amenințare la adresa securității sale naționale", a adăugat Mao.

Într-un schimb de replici deosebit de aprins joi, Chew a fost nevoit să recunoască faptul că unele date personale ale americanilor sunt încă supuse legislației chineze, dar a insistat că acest lucru se va schimba în curând.

Firma a recunoscut, de asemenea, în noiembrie, că unii angajați din China puteau accesa datele utilizatorilor europeni și apoi a recunoscut în decembrie că angajații au folosit datele pentru a spiona jurnaliști.

Dar grupul a insistat că guvernul chinez nu are control asupra datelor sale și nici acces la acestea.

"ByteDance nu este deținută sau controlată de guvernul chinez și este o companie privată", le-a spus Chew parlamentarilor, referindu-se la compania mamă a TikTok cu sediul în China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.