Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China anunță cele mai multe cazuri de COVID-19 din luna august

thetimes.co.uk
china covid

În plină politică de "zero COVID", China anunță joi cele mai multe infectări din august încoace.

China a anunțat joi 3.200 de cazuri locale zilnice COVID-19. Este pentru prima dată când numărul noilor cazuri depășește 3.000, din 17 august, relatează Reuters.

Cazurile de COVID-19 din China ating astfel cel mai ridicat nivel din ultimele două luni și jumătate. Autoritățile sanitare își mențin politica strictă de lockdownuri repetate, reducând speranțele investitorilor privind o relaxare a restricțiilor care afectează a doua economie mondială, conform Mediafax.

Acțiunile chinezești, în scădere, au crescut săptămâna aceasta pe baza speculațiilor că Beijingul va atenua politica sa "zero-COVID", în ciuda creșterii numărului de cazuri.

În condițiile în care lockdownurile afectează marile orașe, unele dintre cele mai bogate regiuni ale Chinei se dovedesc a fi un obstacol în calea redresării, raportând o creștere mai lentă decât economia națională pentru primele trei trimestre.

"Este posibil să existe o oarecare relaxare, dar temperați-vă așteptările", au scris analiștii de la Nomura, adăugând că o "redeschidere reală" devine mai probabilă abia după luna martie, când China finalizează o tranziție politică ce va culmina cu adunarea parlamentară anuală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.