Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China anunţă măsuri pentru stimularea vânzărilor de automobile şi produse electronice

The Wire
china steag

China anunţă măsuri pentru stimularea vânzărilor de automobile şi produse electronice

Autorităţile din China, cea mai mare piaţă auto din lume, au anunţat vineri măsuri pentru sprijinirea vânzărilor de automobile şi produse electronice, în vederea stimulării redresării economiei, transmite Reuters, informează Agerpres.

Regiunile vor fi încurajate să majoreze cotele anuale pentru achiziţiile de maşini şi vor fi făcute eforturi pentru sprijinirea vânzărilor de maşini second-hand, se arată într-un comunicat publicat de 13 agenţii guvernamentale, inclusiv Comisia naţională de reformă şi dezvoltare.

În condiţiile încetinirii economiei după pandemie, autorităţile de la Beijing au identificat sectorul auto ca o pârghie cheie pentru stimularea creşterii. În iunie, Guvernul a extins până în 2027 stimulentele fiscale pentru achiziţiile de vehicule electrice.

Dar cererea internă rămâne slabă, piaţa fiind afectată de războiul preţurilor lansat de Tesla în ianuarie. De atunci, peste 40 de branduri oferă discounturi la achiziţionarea maşinilor lor.

Autorităţile încearcă să atenueze efectele acestui război al preţurilor iar în comunicatul de vineri se arată că: "Localităţile nu trebuie să adopte politici protecţioniste şi trebuie să evite concurenţa vicioasă".

Măsurile anunţate nu i-au convins pe investitori, indicele sectorului auto din China înregistrând un declin de 0,3% iar cel pentru produsele electronice o scădere de 0,6%, în timp ce indicele principal al Bursei de la Shanghai a urcat cu 0,1%.

În privinţa sprijinirii vânzărilor de produse electronice, autorităţile au anunţat că vor încuraja instituţiile de cercetare ştiinţifică şi entităţile de pe piaţă să aplice în mod activ inteligenţa artificială (AI) pentru a îmbunătăţi produsele electronice.

În iunie, vânzările de automobile pe piaţa chineză au scăzut cu 2,9%, primul declin lunar din ianuarie, deoarece încetinirea redresării economiei i-a făcut pe cumpărători să fie mai prudenţi cu achiziţiile majore.

În iunie, au fost vândute în China 1,91 milioane de maşini, a anunţat Asociaţia Constructorilor de Automobile din China (CPCA).

În primele şase luni din 2023, vânzările de automobile au urcat cu 2,5%, la 9,65 milioane de unităţi, comparativ cu perioada similară din 2022, când restricţiile au afectat producţia şi vânzările.

În iunie, vânzările de vehicule electrice şi hibride plug-in au crescut cu peste 25% faţă de luna precedentă, reprezentând aproximativ 35% din totalul vânzărilor de maşini, arată datele CPCA. În primele şase luni din 2023, vânzările pe acest segment au urcat cu 37%, la 3,09 milioane de unităţi.

Atât producătorul auto american Tesla, cât şi rivalul chinez BYD au raportat livrări record ale vehiculelor fabricate în China, în primele şase luni din 2023.

În 2023, CPCA se aşteaptă ca vânzările de vehicule electrice pe piaţa chineză să atingă 8,5 milioane de unităţi, reprezentând 36% din totalul vânzărilor de maşini noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.