Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China aproape că a eradicat TOTAL epidemia de coronavirus: niciun caz de contaminare locală

OMS
coronavirus epidemie china

În China nu s-a înregistrat luni niciun nou caz de contaminare de origine locală cu coronavirus, dar autorităţile sanitare au anunţat încă 39 de cazuri importate, relatează AFP.

Citește și: OFICIAL - Cum arată declaraţia pe propria răspundere necesară celor care ies din case în timpul nopţii/ UPDATE: Model adeverința angajator

Nouă decese au fost de asemenea înregistrate, toate în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei din China, potrivit unui bilanţ oficial, informează Agerpres

După două luni de carantină zilnică a metropolei cu 11 milioane de locuitori, nicio nouă contaminare nu a fost anunţată luni şi aceasta pentru a cincea zi consecutiv.

În ultimele săptămâni, numărul de noi cazuri zilnice a scăzut semnificativ în China.

Majoritatea se referă acum la contaminările persoanelor care se întorc din străinătate. Din cele 39 de cazuri noi raportate luni, zece sunt la Shanghai şi alte zece la Beijing.

Pentru a preveni ca aceste contaminări ''importate'' să relanseze o epidemie la scară largă în China, autorităţile impun de acum o carantină de 14 zile oricărei persoane care soseşte pe teritoriul pământ chinez.

Începând de luni, toate zborurile internaţionale către Beijing sunt deviate către alte aeroporturi regionale, unde există controale sanitare sporite. Doar pasagerii testaţi negativ pot ajunge apoi în capitala chineză.

Cu un total de 81.093 cazuri şi 3.270 de decese raportate oficial, China este a doua ţară cea mai afectată din lume de noul coronavirus. Au fost raportate 507 de cazuri de contaminări importate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.