Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China avertizează după folosirea Inteligenței Artificiale în scopuri militare: 'Este nevoie de linii roşii'

Agerpres
Li Keqiang

Este nevoie de "linii roşii" pentru a garanta că dezvoltarea inteligenţei artificiale "aduce beneficii progresului omenirii", a declarat marţi, la Davos, premierul chinez Li Qiang, denunţând, în acelaşi timp, "barierele" comerciale în domeniul tehnologiilor sau al măsurilor legate de mediu, relatează AFP, informează Agerpres.

"AI trebuie să fie îndreptată într-o direcţie care să fie în beneficiul progresului umanităţii şi, prin urmare, este nevoie de linii roşii care nu trebuie depăşite şi pe care toată lumea să le respecte", a spus el într-un discurs la reuniunea Forumului Economic Mondial, cerând o "bună guvernare" pentru această tehnologie în plină dezvoltare. "AI ar trebui să fie incluzivă şi să aducă beneficii pentru toată lumea, nu doar pentru un grup mic de oameni", a declarat el, adăugând că China "este dispusă să dezvolte comunicarea şi cooperarea cu toate părţile pentru a îmbunătăţi mecanismele de guvernanţă a AI". "Interesele ţărilor în curs de dezvoltare trebuie să fie prioritare, pentru a reduce decalajul tehnologic faţă de ţările dezvoltate", a afirmat premierul chinez.

Li, cel mai înalt oficial chinez prezent la Davos după preşedintele Xi Jinping în 2017, a denunţat, de asemenea, "noile măsuri discriminatorii pentru comerţ şi investiţii", în contextul în care "orice obstacole sau perturbări pot încetini sau bloca fluxuri vitale pentru economia mondială".

El s-a referit în special la tehnologii, inclusiv la cele legate de mediu, sugerând ca lumea să "îşi consolideze cooperarea în domeniul dezvoltării ecologice". "Unele tehnologii sau produse ecologice şi cu emisii reduse de carbon, de înaltă calitate şi extrem de eficiente, nu pot circula liber", a spus oficialul chinez, cerând "colaborare" şi "eliminarea barierelor". "Este crucial să apărăm ferm sistemul comercial multilateral", a mai declarat Li.

Context

OpenAI a autorizat utilizarea ChatGPT în scopuri militare. Dezvoltatorul OpenAI a schimbat regulile de utilizare a tehnologiilor sale, inclusiv ChatGPT: interdicția de utilizare militară a serviciilor a fost eliminată din politica de utilizare (mai multe, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.